Kaya, “Ben Metin Kaya tanıyanlar beni bilir tanımayanlar için kısa bir bilgilendirme yapayım. Bu şehirde doğmuş bu şehirde büyümüş bu şehrin bütün sokaklarını caddelerini mahallelerini hatta apartmanlarının bile havasını soluyan insanıyla yaşayan dertleşen sevinen üzülen bir kardeşinizim. Çocukluğumdan beri çalışan tırnaklarıyla bugünlere gelen gördüğüm iyiliği hiçbir zaman unutmayan gördüğüm haksızlıklar karşısında da hiçbir zaman susmayan bir kardeşinizim.
 
Geceleri temizlik görevlisi arkadaşlarımızla, sabah namazını kıldıran imam kardeşimizle, çay ocağın…
 
Güvenlik güçlerinin müdahelesi nedeniyle yapamadığım basın toplantımda okuyacak olduğum basın metnini sizlerle paylaşıyorum. Değerlendirmenizi rica eder çalışmalarınızda başarılar dilerim.
 
Değerli Basın mensupları
 

Ben Metin Kaya tanıyanlar beni bilir tanımayanlar için kısa bir bilgilendirme yapayım. Bu şehirde doğmuş bu şehirde büyümüş bu şehrin bütün sokaklarını caddelerini mahallelerini hatta apartmanlarının bile havasını soluyan insanıyla yaşayan dertleşen sevinen üzülen bir kardeşinizim. Çocukluğumdan beri çalışan tırnaklarıyla bugünlere gelen gördüğüm iyiliği hiçbir zaman unutmayan gördüğüm haksızlıklar karşısında da hiçbir zaman susmayan bir kardeşinizim.
 
18 SAATİNİ SAHADA YAŞAYAN BİR YAŞAM TARZI

Geceleri temizlik görevlisi arkadaşlarımızla, sabah namazını kıldıran imam kardeşimizle, çay ocağını açan esnaf kardeşimizle, Kemeraltı’nda tezgahını dizen tezgahtarımızla, sanayide çekiç sallayan ustamızla, ot pazarına ot taşıyan nakliyecimizle, yurt dışına yük taşıyan tır şoförü kardeşimizle, öğretmenimizle, hemşiremizle, doktorumuzla, avukatımızla, dolmuşçumuzla, gazetecimizle, aşçımızla, memurundan işçisine, ev hanımından eğitim gören bacılarımıza kardeşlerimize kadar hepsiyle hem hal olan şantiyelerde kazma kürekle çalışırken, diğer tarafta yurt dışından gelmiş ultra lüks konukları da şehrimizde ağırlamasını bilen günün 18 saatini sahada yaşayan bir yaşam tarzını benimseyen biriyim. Çünkü bilirim ki en büyük makam en büyük hak çalışanlara ait olacaktır. Hayatıma bu şekilde devam ediyorum. Seçilme yaşı 25 iken Türkiye’nin en genç muhtarı olarak 25 yaşında Yeni Cuma gibi köklü bir mahalleye muhtar seçildim.  Aynı zamanda 100 binlerce kişiye hizmet veren Trabzon İli Muhtarlar Derneği Başkanlığı görevimi de 17 yıldır sürdürmekteyim” dedi. 
 
BU GÖREVLERE HER ZAMAN SEÇİMLE GELDİM

Görevlere her zaman seçimle geldiğine dikkat çeken Kaya,  “Bu görevlerime hep seçim ile geldim. İlk günkü şevk ve heyecanla halkımıza hizmet etme sevdamı sürdürürken, artık siyasete girmenin de zamanı geldiğini düşünerek AK Parti Trabzon il başkanlığına aday adayı olduğumu açıklamak üzere aranızdayım. Bugün böylesine bir kalabalıkla karşılaşmak, birlikte olmak sizler gibi değerli bir topluluğa hitap etmek benim için bir gurur vesilesi. Bu kalabalık gösteriyor ki, kardeşiniz bugüne kadar bu şehirde çok güzel şeyler yapmış gönüllere girmiş yüreklere dokunmuş. İşte bu gönül bağımızı, bu hizmet sevdamızı siyasi arenada devam ettirmek üzere, Sessiz çoğunluğun Sesi olan Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kurduğu ve büyük zorluklarla bugünlere taşıdığı AK Parti’den il başkan aday adayı olmaya karar verdim. Allah yar ve yardımcımız olsun, gazamız mübarek olsun” diye konuştu. 
  
NEDEN SİYASETE GİRDİM?

Neden siyasete girdiğini de açıklayan Kaya, sözlerine şu şekilde devam etti: “Siyasetin asıl amacı kollektif kararlar almak, uygulamak, istişare etmek, talepleri kucaklamak, şehri, insanları,  onların da fikirleriyle yönetmek,  yetiştirmektir.  Genel Başkanımız Sayın Erdoğan’da bu misyonla yola çıkmıştır ve 19 yıldır bu şekilde ülkemizi yöneten bir dünya lideridir. Biz de onun izinde, onun yolunda, ondan güç olarak doğru olanı yapmak için yola çıkıyoruz. Siyaseti milletimizle aynı doğrultuda yapmak için, onların fikirleriyle onların gerçek ihtiyaçlarına kulak vererek siyasette başarılı olunabileceğini düşünerek bu yola çıkıyorum. Bugüne kadar siyasete hiç bulaşmamış bir kardeşiniz olarak şehrimizin güzel insanlarına Trabzon’un ve ülkemizin geleceği adına güçlü bir umudun kazandırılması için yepyeni bir sayfa açarak Haydi Bismillah diyorum
 
 YÖNETİLENLERLE YÖNETENLERİN RESMİ BİRBİRİNİ TUTMUYOR 

Aday adaylığımın önce ülkemize, sonra şehrimize ve milletimize hayırlı olmasını Cenab-ı Haktan temenni ediyorum. Bugün buradaki topluluğu görenler, bizleri görenler ‘nerede kravatın, nerede etrafında takım elbiseli fiyakalı adamlar diyebilirler, Sayın Genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın partimizi kurarken söylediği gibi ‘Bugün bizleri, sizleri taşralı olarak görebilirler’. Ama gerçek millet biziz, gerçek biz, şu sokağa çıktığınızda gördüğünüz insanlardır. İşte biz gerçek milleti resmetmek, hissetmek, sesine kulak verip yollarına yoldaş olmak üzere bu gömleği giyiyoruz. Kıyafet olarak değil ha, dava olarak, parti olarak, anlayış olarak. Lütfen sözlerim yanlış anlaşılmasın. Tek söylemek istediğim, bugün milletimizle, bazı yönetenlerin resmi. malesef birbirini tutmuyor. Sayın Genel Başkanımız da bu resmin tutmadığını ‘Metal ve mental yorgunluk var’ sözleriyle defalarca dile getirmiştir. Sayın Genel başkanımızın bu gayretine bu hassasiyetine ve tüm uyarılarına rağmen bildiğini okuyan, millete üstten bakan, bu kutlu davaya bugüne kadar emek verenlere ihanet içinde olanları maalesef görüyor duyuyoruz ve seyrediyoruz.
 
 GENÇLERLE GELECEĞE YÜRÜYECEĞİZ

Bende bu davaya bir nefer bir nefes olmak için,  sessizlerin sesi, kimsesizlerin nefesi siyaset yapmak isteyenlerin hevesi olmak için, ben değil biz demek için, nefsimizi egomuzu tatmin etmek için değil, şehrimizi milletimizi tatmin etmek için AK Parti Trabzon İl Başkan aday adayı olduğumu açıklıyorum. Biz bu güne kadar bulunduğumuz makam ve koltuklardan güç almadık aksine onlara güç kattık. Makamdan koltuktan güç almak için değil, makamları koltukları kullanarak bir yerlere ulaşmak için değil, bizi o makamlara taşıyanlara hizmetkar olmak için AK Parti Trabzon İl Başkanlığına aday olduğumu açıklıyorum. Birileri böyle yapıyor demiyorum ben siyaseti böyle yapmak istediğimi anlatmak istiyorum. 18 yıl önce kurulduğu ilk günkü heyecanı gelecek yıllara taşımak, kuruluş ilkelerindeki AK Parti’yi bu ilkelerden saptırmak isteyenlerin karşısında duvar gibi durmak, bu partinin gerçekten milletin partisi olduğunu unutanlara hatırlatmak için  AK Parti Trabzon İl Başkanlığına aday adaylığımı açıklıyorum. 
Bu ilkeleri ileriye taşıyabilmek için de,  yönetim kurulumuzun büyük bir çoğunluğunu gençlerden oluşturuyoruz. Maalesef son yıllarda gençlerimiz  ‘Z’ kuşağı adı altında bir takım mecralara çekilmeye çalışılıyor. 
 
Ve görüyorum ki bunun önüne geçecek yeterli çalışma ve gayret gösterilmiyor. Biz bu konuya özellikle eğileceğiz, Z kuşağı değil Türk Uşağı olarak bakıp Türk Gençlerinin ülke yönetimine en yoğun şekilde katılımını sağlamak adına gayret göstereceğiz. 

Gençlik heyecan demektir, gençlik hareket demektir, gençlik belli bir kalıba sokulmamak demektir, gençlik özgürlük demektir. Ama son dönemde maalesef gençleri bir kalıba sokma eğilimi,, onları başka mecraların kullanım sahasına itmektedir. İnternet medyasını ve sosyal ağları çok iyi kullanan dış ve iç mihraklar, gençlerimizi dinimizden, dilimizden, kültürümüzden, Türklüğümüzden uzaklaştırmak adına madden ve manen büyük çabalar sarf etmektedir. 

Büyük mücadelemizin en öncelikli çalışmalarının başında bu gelecektir. Bu ülkeyi gelecek yarınlara taşıyacak olan gençlerimize inancımız tamdır.  
 
ATAMIZA VE SİLAH ARKADAŞLARINA MİNNETTARIZ

Söz buraya gelmişken, Türkiye’yi gençlere emanet eden Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 82. seneyi devriyesinde saygı, özlem ve rahmet dileklerimi sunmak istiyorum. Onun eseri Cumhuriyet sayesinde Türkiye ve Türk Milleti ilelebet Allah'ın izniyle payidar kalacaktır. Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle bir kez daha anıyorum.  
 
EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Gazi Mustafa Kemal’in kurduğu Cumhuriyet, attığı demokrasi temeli sayesinde Partimiz kurulmuş bugünlere gelmiştir. Bu manada partimize hizmet eden, oy veren her bireyinden,  mahalle başkanına, yöneticisinden, bakanına, başbakanına kadar öncelikle ebediyete intikal edenleri rahmetle anıyor bu kutlu davaya hizmetlerini sürdüren başta kurucu Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve yol arkadaşları olmak üzere  AK Parti gönüldaşlarımıza yürekten teşekkürlerimi ve selamlarımı iletiyorum. 
Talip olduğum AK Parti Trabzon teşkilatlarının da bugüne kadar gelmesinde emeği olan tüm AK Partili gönüldaşları, ilçe ve il yöneticilerimiz ile başkanlarımızı saygıyla anıyor şehrimiz adına hizmetlerinden ötürü bir kez daha şükranlarımı sunuyorum”
 
Editör: TE Bilisim