TEK TEK GÖRÜŞTÜ


AK Parti’de Trabzon İl Başkanı kim olacak sorusu cevabını buldu. Uzun zamandır hazırlık yapan isimler dün İstanbul’a giderek ve Cumhurbaşkanı, AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan ile görüştü. Erdoğan Trabzon İl başkanlığına Dr. Sezgin Mumcu’yu, merkez ilçe ise Selahattin Çebi’yi atadı.

5 İSİM KATILDI


İstanbul’a davet edilen isimlerden İl Başkan Vekili Hasan Dilekoğlu, Başkan yardımcısı Sezgin Mumcu, Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Selahattin Çebi eski merkez ilçe Başkanı Zeki Kavanoz ile Ensar Vakfı Başkanı Ömer Topaloğlu davete katılırken Yılmaz Büyükaydın ise ailesindeki sağlık sorunlarını mazeret bildirerek katılmadı.  


AK Parti’de Trabzon İl Başkanı kim olacak sorusu cevabını buldu. Uzun zamandır hazırlık yapan isimler dün İstanbul’a gitti ve Cumhurbaşkanı, AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan ile yüz yüze görüştüler.


İstanbul’a davet edilen isimler arasında 2009 yılındaki Merkez İlçe Başkanı ve TFF Başkan Yardımcısı Yılmaz Büyükaydın da vardı. Ancak ailesindeki sağlık sorunlarını mazeret olarak bildirdi ve affını istedi.  İl başkan vekili Hasan Dilekoğlu, İl Başkan Yardımcısı Dr. Sezgin Mumcu, Trabzon Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Makine Mühendisi Selahattin Çebi, ENSAR Vakfının Trabzon il Başkanı ve kapatılan HAS Partinin İl Başkanı Ömer Topaloğlu ile  yine Merkez ilçe eski başkanlarından Zeki Kavonoz Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’la yüz yüze görüştüler. 
Görüşmenin ardından Erdoğan İl Başkan Yardımcısı Dr. Sezgin Mumcu’yu il başkanlığına ve Ortahisar  belediye bşakan yardımcısı Selahattin Çebi’yi ise  Ortahisar ilçe başkanlığına atadı ve diğer isimleri de onlara yardımcı olması için talimat verdi. 


SEZGİN MUMCU KİMDİR? 


2017 yılında Trabzon Ak Parti il yönetimine  giren Trabzon Akçaabatlı  Sezgin Mumcu  2018 de Haydar Revi’nin yönetiminde Dış ilişkilerden sorumlu il başkan Yardımcısı olarak görevine devam ediyordu. 
1972 yılında Trabzon'da doğdu. İlk,orta ve lise eğitimini Trabzon'da tamamladı. 1988'de Trabzon Lisesi'nden mezun olduktan sonra 1989 yılında KTÜ Tıp Fakültesi'ni kazandı.1995 yılında mezun oldu.1995-1997 yılları arasında mecburi hizmetini Ağrı Eleşkirt Devlet Hastanesin'de ifa ettikten sonra,Trabzon Çömlekçi Sağlık Ocağında 7 ay Sağlık Ocağı Tabipliği yaptı. 1998 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana biLim Dalında ihtisasına başladı. Askerlik vazifesini 2000 yılında kısa dönem bedelli olarak Ankara Mamak'ta yaptı. 5 Kasım 2003'te ihtisasımı tamamladı. 1 yıl KTÜ Genel Cerrahi Anabilim Dalında Uzman Doktor olarak çalıştıktan sonra 2004-2007 yılları arasında Rize 82.yıl Devlet Hastanesi'nde Genel Cerrahi Uzmanı olarak çalıştı.

SELAHATTİN ÇEBİ KİMDİR?


1974 yılı  doğumlu. İlkokulu Aşağıovalı ilk okulunda ortaokulu Trabzon Zehra Kitapçıoğlu ortaokulunda Liseyi İstanbul Büyükçekmece lisesinde tamamladı. Daha sonra Atatürk Üniversitesi Matematik öğretmenliğini kazandı, devam etmeyip Ankara Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimlerini kazanarak bir(1) yıl okuduktan sonra Karadeniz Teknik Üniveristesi Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisli Bölümü tamamladıktan sonra Makina mühendisi oldu. Avrasya Üniversitesinde iş güvenliği ve iş sağlığı bölümünde yüksek lisans bölümünü tamamladı. Askerlik görevini 315. kısa dönem olarak Kayseri’de tamamladı. Çeşitli mühendislik alanında görev yaptıktan sonra 2012 yılından itibaren kendine ait şirkette serbest mühendislik yaptı.(mekanik projeler ,ısı yalıtım projleri,bilirkişilik ,enerji kimlik belgesi) Aktif siyasete AK Parti de başladı ve 2001-2002 yılları arasında Gençlik kolları kurucu il başkanı. 2004-2006 yılları arasın il yönetim kurulu üyesi. 2006-2008 yılları arasında il başkan yardımcısı tanıtım ve medya başkanı. 2008-2009 yılları arası il yönetim kurulu üyesi. 2009-2014 yılları arası Araklı il genel meclis üyesi. 2014 yılı itibariyle Ortahisar belediyesinde Başkan vekili ve başkan yardımcılığı yapıyor. 
 

Editör: TE Bilisim