Son olarak tayini çıkan imamın gidişinin ardından yerine yeni bir imamın gelmemesi nedeniyle köylü vatandaşlar seslerini yükseltti. Giresun'da esnaf olmasına rağmen köylü vatandaşlardan olan Tahsin Kaya geçtiğimiz günlerde babasının vefat ettiğini ancak köyde imam sıkıntısı yaşadıklarını belirtti.
 
GÖREVLİ İMAM OLMAYINCA KENTTEN İMAM GELİYOR
 
Kaya cenaze namazını kıldıracak imamın bulunmaması dolayısıyla kent merkezinden İmam talep ettiğini,  bunu da kendi imkanları ile getirttiğini söyledi. Kaya, " Köyde cami var imam yok böyle bir durum olabilir mi? Sadece namaz kıldırmak ezan okumakla mükellef gibi görülen  imamlar aynı zamanda köyün fetva mercileridir. Köylü vatandaşlar bu kişilerin ilimlerinden faydalanmak zorundadır. Dini konularda halkı bilgilendirecek olan kişiler bu insanlardır. Biz bu manada imamsız kalan camimize imam getirilmesi yönünde taleplerimizi ilettik ancak bizi dikkate almadılar"dedi.
 
MUHTARA DA SESLENİP DERT YANDILAR
 
Köyün sorunları ile ilgilenmesi gereken muhtar Ayhan Akdemir' in bu konuda pasif kaldığını belirten köylü vatandaşlar  sorunun çözümü için çaba göstermediğini iddia ettiler.   Köylü vatandaşlar," Bu konu hem muhtarımıza hem de müftülüğe kadar ulaştırılmış olmasına rağmen net bir yanıt verilmemesi manidardır. Köy merkezinin camiinde imam olmayıp, iki mahallesindeki camide imam bulundurulması  ne anlama geliyor anlamış değiliz" dediler.
SEDAT KARAKAYA
 

Editör: TE Bilisim