Trabzon Bakkallar ve Sebzeciler Odası Başkan adayı İsmail Baş ve yönetim kurulu üyeleri AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu’yu ziyaret etti.  Ziyarettin gündem maddesi ise Tarım Kredi Kooperatifi Marketlerinde satılan ürünler oldu. Baş, ziyarette Mumcu’dan Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinde satılan ürünlerin, ülke genelinde bakkallarda satılması talebinde bulundu.

Baş, “Tarım Kredi Kooperatif ürünleri ülke genelinde bakkallarda satılırsa, hem market giderlerinden tasarruf sağlanmış olur, hem de bu ürünler ülkenin en ücra köşesine bile bakkallar aracılığı ile gitmiş olur. Bu şekilde hem vatandaşlarımıza hem de küçük esnafımıza destek vermiş oluruz” dedi.

FAHİŞ FİYATLARIN ÖNÜNE GEÇİLMELİ

Baş, Türkiye’de bu ürünlerin satılabileceği 200 bin bakkal olduğuna dikkat çekerek, “Bu şekilde market gideri olan yüzde 18’i toptancıya ve perakendeciye bölün hem Türkiye’nin en ücra köşesine ulaşın, hem de israf veya ekstra masraf etmemiş olun” diye konuştu. Baş ve yönetim kurulu üyelerinin bu talebini alan Mumcu ise, konuyu bir üst mercilere taşıyacağını ifade ettiği kaydedildi.

Bilindiği gibi Türkiye’de zincir marketlerde son dönemde oluşan fahiş fiyatların önüne geçilmesi için Tarım Kredi Kooperatifi devreye girmiş ve ülke genelinde bin market açılacağı kaydedilmişti.

Editör: TE Bilisim