Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Vakfıkebir İlçe Emniyet Müdürü Merthan Çelikdağ, Vakfıkebir Jandarma Komutanı Safa Akgün, Vakfıkebir OSB Müdürü Duygu Sağlam, Vakfıkebir Büyükşehir Belediyesi Meclisi Üyesi aynı zamanda OSB Yönetim Kurulu Üyesi Enver İskenderoğlu ve İş Adamı Hüseyin İskenderoğlu Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulacağı Baliya Bölgesi’ne giderek burada İskenderoğlu Süt Ürünleri tarafından başlatılan çalışmaları yerinde incelediler.  Yapılan incelemelerin ardından bir açıklama yapan Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta, “Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgemizde ilk arsa tahsisini yaptığımız İskenderoğlu Süt Ürünleri çalışmalara başladı. Hayırlı olsun. Burası ilçemizi için çok önemli bir projeydi. 64 tane parselimiz var. İnşallah bittiğinde 64 ayrı fabrika kurularak ilçemizde istihdam sorunu kalmayacaktır. Vakfıkebir OSB’nin bu aşamaya gelmesi çok uzun zaman aldı. Bu süreçte emeği olan Bakanlarımıza, Milletvekilimiz Muhammet Balta ve bütün Milletvekillerimize, Belediye Başkanımız Muhammet Balta’ya ve emeği gecen herkese çok teşekkür ediyorum. Vakfıkebir OSB hazır. Müteşebbislerimizi bekliyoruz. Gelsinler görüşelim” dedi.

Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta ise, “Organize Sanayi Bölgemizde her şey bitmiş, inşaat başlamış durumdadır. Öncelikle İskenderoğlu Süt Ürünlerine hayırlı olsun. Bundan sonraki süreçte talebi olan yatırımcılarımıza arsa tahsislerini hızlı bir şekilde yapmaya devam edeceğiz. Burası 1999 yılında başlamış Trabzon’un 2. Organize Sanayi Bölgesi. Ancak çeşitli nedenlerle geri kalmış. Bizim dönemimizde olumsuzlukları gidermek ve OSB’yi faaliyete geçirmek için çok yoğun gayret gösterdik. Kamulaştırmaları bitirdik. Parselasyonlarını, imar planını tamamladık. Yolunu karayolları ağına aldırdık. 25 metre genişlendiğinde çift gidiş çift geliş olarak yapılacak. İhale süreci inşallah bu ay sonuna kadar tamamlanacak. Altyapı projesi ihale sürecinde. Biran önce üretime geçmek istiyoruz. Bir taraftan sanayicimiz yatırımını yaparken, bir taraftan altyapı süreci ve yolu devam edecek. Böyle önemli bir yatırımın ilçemize gelmesini sağlayan, Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, emek veren tüm Bakanlarımıza, Valilerimize, Milletvekillerimize, Kaymakamlarımıza, Belediye Başkanlarımıza, siyasetçilerimize, arazi sahiplerine ve katkısı olan herkese şahsım ve ilçem adına bir kez daha teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Vakfıkebir OSB ile ilgili duygularını dile getiren Vakfıkebir Büyükşehir Belediyesi Meclisi Üyesi aynı zamanda OSB Yönetim Kurulu Üyesi Enver İskenderoğlu, “Ben iki kez mutlu oldum. Gerek ilçe başkanı olarak gerek yönetici olarak bu işe emek verdik. Emek veren birisi olarak bu aşamayı görmekten mutluyum. İlk tahsisi alarak yatırımı yapan firma olmaktan ayrıca mutluyum. Bakanlarımıza, Milletvekilimize çok teşekkür ediyorum. Milletvekilimiz Muhammet Balta çok emek verdi, çok uğraştı, Belediye Başkanımızın çok emeği var. Allah onlardan razı olsun. Arsa sahiplerinden Allah razı olsun.  Burası bölgemizin en güzel organize sanayi bölgelerinden birisi olacak. İlçemize, yöremize hayırlı olsun” dedi. 
Tuncay HACIFETTAHOĞLU 
 
Editör: TE Bilisim