Öte yandan üniversitenin yüksek lisans, yatay geçiş ve yabancı öğreci kontenanları da şu şekilde sıralandı.Yüksek lisansta Pelitli Yerleşkesinde 160, Ömer Yıldız Yerleşkesinde 83, Yomra Yerleşkesinde de 50 öğrenci, Yatay geçişte Pelitli Yerleşkesinin 1208, Ömer Yıldız Yerleşkesinin 2288, Yomra Yerleşkesinin 768 öğrenci kontenjanı, Yabancı Öğrenci kontenjanı ise Pelitli Yerleşkesi için 745, Ömer Yıldız Yerleşkesi için 1344 ve Yomra Yerleşkesi için 440 olarak bildirildi.

HEDEF BU YIL 10 BİN ÖĞRENCİ

Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız konuya ilişkin yaptığı açıklamada Avrasya Üniversitesi'nin hem yüz yüze, hem de uzaktan eğitimde altyapısının kalitesine vurgu yaptı. Yıldız "Toplamda bu yıl 10 bin öğrenciye ulaşacağımızı düşünüyoruz.YKS ile alacağımız yeni öğrenci sayımız 2285 mevcut öğrencimizle birlikte 10 bine yaklaşacağız. Öte andan yüksek lisans, yatay geçişle ve yurt dışından gelecek olan öğrencilerimiz olacak. Trabzon öğrenciler için önemli bir cazibe merkezi.Pandemi sürecinde de Trabzon'a olan ilgi iki katına çıkmıştır. Velilerimiz uzak coğrafyalardan ziyade öğrencilerini yakınlarında görmek istiyor. Tahminlerimize göre bölgemizden geçmiş yıllara göre iki kat tercih edileceğiz. Yüz yüze ya da uzaktan eğitim, süreç ne gerektirirse biz hazırız "

GURBETÇİLERE ÇAĞRI

Yıldız açıklamasında yurt dışında bulunan vatandaşlara da çağrıda bulundu. Yıldız " Yurt dışında bulunan yabancı vatandaşlığı bulunan binlerce gurbetçimiz var. Avrasya Üniversitesi öğrencilerinize en iyi eğitimi vermeye hazırdır. Bu anlamda kendi vatanınızda kendi şehrinizde yakınlarınızın yanında üniversite eğitiminizi alabilirsiniz.Bunun için üniversitemizde yetkili arkadaşlarmızla iletişime şimdiden geçebilirsiniz.

KURUMLARARASI İLETİŞİM BASIN ÜZERİNDEN SAĞLANMAZ

Yıldız açıklamasına şu cümlelerle devam etti."Avrasya Üniversitesi bu bölgenin büyük bir değeridir. Hep birlikte yücelteceğiz, sahip çıkacağız. Asla rant meselesi yapılmaması gerekir. Bu kurum siyaset üstü bir kurumdur. Bizim tek hedefimiz  kaliteli, donanımlı, vatanını, milletini seven, bayrağına aşık olan nesiller yetiştirmektir.Üniversitemiz Karadeniz Bölgesinin tek vakıf üniversitesidir, gereksiz konularla bu kurumu meşgul etmeyin.Son olarak şunu tekrar dile getirmek isterim kurumlararası ilişkiler basın yoluyla değil doğru iletişimle yürür. Şehrimizi, bölgemizi, ülkemizi güçlü kılmak için hep birlikte varımızı yoğumuzu ortaya koyalım.Şimdiden yeni kontenjanlarımızın hayırlı sonuçlar getirmesini diliyorum" dedi.
Editör: TE Bilisim