Köye Gebze’den gelen ve iki kişinin köyde çok serbestçe dolaştıktan sonra vaka sayısının eski Muhtar ve aynı akrabadan 20 kişiye bulaştığı belirlendi. Gürdere köyünde bugün itibariyle 24 kişide pozitif test çıktığı söylendi.

İkizdere Kaymakamlığı tarafından jandarma ekiplerince 24 saat boyunca köyde hiç kimsenin evden çıkmaması konusunda uyarılar başlatıldı. Jandarma ekiplerince köye giriş çıkışlar kontrol altına alındı. HES kodu olmayan kişilerin köye giriş ve çıkışlarına da izin verilmeyeceği belirtildi. Gürdere Köyü Muhtarı Erdoğan Baş’  son günlerde gurbetten gelen köylülerimin salgını bulaştırdığı konusunda şüpheliyiz.

Kaymakamımızın talimatlarıyla köyde kimsenin evinden dışarı çıkmasına dahi izin verilmeyecek. Ben muhtar olarak evleri tek tek gezerek uyarılarımı yapıyorum. Evden dışarı çıkacak kimselere cezai yaptırımların olacağını söyledim. Jandarmamız köye girişi kontrol ediyor. HES kodu olmayanların ve dışardan geleceklerin bir süre köye gelmemesini istiyoruz, Gebze’deki köy derneğimize de telefon ederek üyelerimizin bahar gelmesiyle köye gelmemesini söyledim’ dedi.

Editör: TE Bilisim