CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, “Sağlık Bakanlığının elinde Sinovac aşısı kalmadı mı, halka 6 ay sonra yapabiliriz diyerek geri gönderiyorlar” dedi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, 3. Doz aşı olmak için sağlık kuruluşlarına giden vatandaşların 6 ay sonra yapabiliriz denilerek geri çevrildiklerini söyledi.

Vatandaşlardan çok sayıda şikayetin kendilerine iletildiğini dile getiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu,  “2 doz Sinovac aşısını olup 3. Doz için bakanlıktan onayı gelenler aşısını olmak için sağlık kurumuna giden vatandaşlarımıza, Sağlık Bakanlığının yeni düzenlemesi gereği 3. Doz Sinovac aşılarını 6 ay sonra uygulanabileceği söylenerek geri çevriliyor. Bu konuda çok fazla şikayetler aldık. Bakanlığın bu konuda açıklama yapmasını bekliyoruz” dedi.

 Yapılan uygulamanın kafaları karıştırdığını ifade eden CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, “Yetkililere şu soruları sormak istiyoruz.

1.Elimizde Sinovac aşı kalmadı mı? Bu nedenle mi vatandaşlarımızı geri çeviriyorlar.

2.Sinovac aşı olmak isteyenlere piyasaya sürüleceği söylenen Türkovac aşısı mı yapılmak isteniyor.

3.Sinovac Üçüncü doz aşı aralığını 6 ay uzatmak vatandaşları tehlikeye atmak değilimdir? Sorularımıza cevap bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim