Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin, İmar Planı’na işlenen 3. tünel projesine tepki gösterdi. Şahin şunları dile getirdi: “Bu Karayolları’nın dayatması ile yapılan bir iştir. Yapılacak tünelin trafiğe de katkı sunmayacağı ortada. Böylesi boş bir iş için şehrin siluetine zarar verilmemeli. Biz yatırıma karşı değiliz ama bu bir yatırım değil şehre ihanet projesidir.”

“Siyasi partilerin bu konuda ortak karar almasını da anlayabilmiş değilim. Bu bir siyasi konu değil ki ortak karar alınsın, ortada teknik bir proje var. Bundan da öte halen bir Ulaşım Master Planı ortada yokken plana tünel işlemenin de mantıklı bir yan yoktur. Şehre bu projeyi zorla dayatmaya çalışmaktalar. Daha önce bunun zararlarını gördük, bu hatadan vazgeçilmelidir.”

Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu ve AK Partili bazı ilçe belediye başkanlarının 3. Tünel projesine olumlu yaklaşması muhalefetin tepkisini çekti. CHP İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu da “Bir ayda toplasan dört gün Ortahisar ilçesine gelmeyen bir diğer ilçenin meclis üyeleri nasıl oluyor da bir başka ilçenin kaderini tayin edebiliyor. Ortahisar’ı hançerlediniz” dedi.

Ortahisar Belediye Meclisi CHP Üyesi Cüneyt Zorlu ise, “Başta Ahmet Metin Genç olmak üzere ret oylarına rağmen projenin geçmesi, şehrin ne kadar yanlış yönetildiğinin örneğidir. Şehri için kaygı duyan belediye başkanının talebi yok sayılmıştır. Diğer ilçelerin Belediye Başkanları ilçemizin sorununa müdahale etmiştir” açıklamasında bulundu.
 
Editör: TE Bilisim