Trabzon’un Yomra İlçesi Kıratlı Mahallesinde 4 kişilik aile, evlerinin dışında kopan ağacın sesini duyup dışarı çıkınca, çöken evlerinin altında kalmaktan son anda kurtuldu. 
 
Olay anında büyük bir korku yaşadıklarını belirten evin babası Ali Yavuz, “Saat 16:00 civarında evdeydim. Eşim ve  13 ve 16 yaşında ki iki kızımla beraber oturuyorduk. Bu sırada dışardan büyük bir gürültü duyduk.  Ne olduğuna bakmak için dışarı çıktığımızda karayemiş ağacının yerinden söküldüğünü gördük. Ağaca bakarken, yaklaşık 5 dakika sonra evimiz tamamen yıkıldı. Ağacın sesini duyup dışarı çıkmasaydık, Allah göstermesin biz yıkılan evin içinde olabilirdik” dedi.
 
AFET KAPSAMINA ALINACAK 
 
Olayın ardından Kaymakamlık, Aile ve Sosyal Çalışma Bakanlığı yetkilileri, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve bazı siyasi partilerden geçmiş olsun dileklerine geldiklerini ifade eden Yavuz, Yomra Belediyesine gelip incelemede bulunmadıkları için sitem etti. Yavuz, “Kaymakamlıktan yardım yapılacağına dair söz verildi. Gelip incelediler. Afet kapsamına alıp alınmayacağını bakacaklar sanırım. Ondan sonra yardım yapılacak diye biliyoruz” ifadelerini kullandı. Evinin çatı katı dahil 2 katlı olduğunu ifade eden Yavuz, şu anda ise babasının evinde kaldığını söyledi. Olaydan sonra evlerinde hiç bir şey kalmadığını da belirten Yavuz, “Bütün her şeyimiz evin içindeydi. Şu anda hiç bir şeyimiz kalmadı. Bölgede sadece bizim evimizde değil, bazı fındıklıklarda da hasar var. Mahallede bir çok evi su bastı” diye konuştu.
 
Editör: TE Bilisim