Çocukları annelerinin güçlü bir kadın ve iyi bir anne olduğuna dikkat çekerek organlarını da bağışlayarak yeni hastalara umut olacak harika bir insan olduğunu ifade etti.

Alınan bilgiye göre Trabzon  Ahi Evren Göğüs, Kalp, Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesine 51 yaşında ki S.Ç. adlı kadın Tıp I Aort Direksiyonu tanısı (Ciddi Aort yırtılması) ile geldi. 

Hastanede acil tedaviye alınan S.Ç.'nin ne yazık ki ameliyat sırasında beyin ölümü gerçekleşti.  Hastane doktorları tarafından aileye S.Ç.’nin beyin ölümü bildirilince bu sırada kritik bir karar alındı.  S.Ç. adlı kadının çocukları zor bir kararla, umut bekleyen Türkiye'nin farklı kentlerinde ki hastalara ışık olması için annelerinin organlarını bağışladı.  

Yetkililerin bildirdiğine göre çocukları, “Annelerinin çok güçlü bir kadın, çok iyi bir insan ve çok iyi bir anne olduğunu, organlarını bağışlayarak da yeni hayatlara umut olacak harika bir insan olduğunu" ifade ettikleri kaydedildi. 
Yapılan organ bağışının ardından Sağlık Bakanlığının organizasyonu ile Antalya’dan hava ambulansıyla 3 kişilik deneyimli bir ekip Trabzon’a geldi. 

Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü ve Ahi Evren Hastanesi personelinin desteği ile gerçekleşen operasyon sonrasında S.Ç.’nin karaciğer, iki böbrek ve iki korneası, Türkiye’nin farklı kentlerinde umut bekleyen 4 hastaya ulaştırıldı. 
Ailenin bu zor günlerinde aldığı bu karar ise takdirle karşılandı. 
 

Editör: TE Bilisim