Gümüşhane-Erzincan sınırındaki son köy olan Boğazyayla köyüne köyde altyapı çalışmalarını büyük oranda tamamlayan muhtar Demir, dünyaya açılmalarını sağlayacak olan internete kavuşmak için 4 yıldır mücadele ettiklerini fakat bir sonuç alamadıklarını söyledi. Seçildiği günden beri devletin her kademesinden destek gördüğünü ifade eden Demir, yaz aylarında 80 hane ve 400-500 nüfus, kış aylarında da 40 hane olan köyünde internetin önemli bir eksiklik olduğunu vurguladı. 

İletişimin hayatın her alanına girdiğini, bazı yaylalarda bile internet bulunurken, kendi köylerinde bazı sıkıntılardan dolayı internet olmadığını dile getirerek, bu konuda yetkililerden destek beklediğini ifade etti. 

Türk Telekom’a konuyu daha önce ilettiklerini, taleplerini de kabul edildiğini fakat köyle ilgisi olmayan farklı problemler nedeniyle internet alamadıklarını belirten Demir, “Yakınımızdaki bazı köylerde internet var. 

Aradaki mesafe fazla olduğu için bizim köye kadar internet desteklemiyormuş. Yaz aylarında da köylülerimiz gelince ellerinde laptoplarla yüksek kesimlere çıkarak cep telefonu üzerinden internete bağlanmaya çalışıyor” dedi. 
Editör: TE Bilisim