Vatandaş hasretle bekliyor

Hafta sonu Cumartesi,Pazar ile haftanın ilk günü Pazartesi yağmur devam edecek.Yurdun büyük bir kesiminde etkili olan yağışlı hava 7 bölgede yine etkisini hissettirecek. Doğu Anadolu Bölgesi ve İç Anadolu'da bazı iller yoğun kar yağışının etkisi altında olacak. Karadeniz ve Marmara'da ise yağmur ve fırtınalı hava bekleniyor.

Giresunlunun Kent Merkezinde Kar Özlemi

Giresun kent merkezine tam üç yıldır kar inmedi.Eğer bu yılda kar yağmazsa bu rakam 4 yıl olarak değişecek.Bundan tam üç yıl öncesi yağan kar kent merkezinde yaşamı durma noktasına getirmiş,işlek caddede hummalı kar temizleme çalışması başlamıştı.O günden bu güne şehre inmeyen kar,kentin kıyı ve yüksek kesimlerine kadar gelmiş beyaza bürümüştü.Şebinkarahisar ilçesi başta olmak üzere,Alucra ve Çamoluk ilçelerinde bu yılda etkili olan kar yağışı yine il merkezinde görülmedi.

İl Merkezinde Kar Yok Ama Soğukları Var 

Eğribel Geçidi'nde hayatı durma noktasına getiren beyaz örtü nedeniyle bazı araçlar yolda mahsur kalınca imdatlarına kurtarıcılar  yetişti.2.200 rakımlı Eğribel Geçidi ve yükseklerde etkili olan kar yağışı nedeniyle soğuk hava dalgası da kenti fena vurdu.Kar soğuklarını yaşayan ilde bazı vatandaşlar ısınmak için çeşitli çözümler üretmeye başladı.Son olarak Giresun'da doğalgazın kısmi olarak bazı mahallelerde hizmette olduğu kent genelinde bulunmadığı kaydedildi.
SEDAT KARAKAYA
 
Editör: TE Bilisim