Trabzon Büyükşehir Belediyesi bir içme suyu yatırımını daha hayata geçiriyor. İhalesi 2016 Şubat ayında yapılıp çalışmalarına başlanılan ancak çeşitli nedenlerle bitirilemeyip tasfiye edilen Arsin İçme Suyu Yapım İşi, İLBANK A.Ş. Trabzon Bölge Müdürlüğünde gerçekleştirilen toplantıda masaya yatırıldı. Toplantıya TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, İLBANK A.Ş. Trabzon Bölge Müdürü Cafer Bilgin, TİSKİ Genel Müdür Yardımcıları ve her iki kurumun yetkilileri katıldı. 

TÜM DETAYLAR MASAYA YATIRILDI

İLBANK A. Ş. yetkililerinin projeyle ilgili yaptığı sunumun ardından ihale öncesi tespit çalışmaları kapsamlı bir şekilde masaya yatırıldı. Aralık ayı içerisinde ihalesi yapılması planlanan işin kapsamı her iki kurum yetkililerince istişare edilip ortak karara bağlandı. İş kapsamında Yanbolu Deresi üzerine 1180 kotunda kurulacak su alma yapısı ile alınan su (Santa suyu), 1080 kotunda kurulacak olan içme suyu arıtma tesisinde arıtılarak şebekeye ulaştırılacak. 



15 KİLOMETRE HAT DÖŞENECEK  

SUKAP kapsamında yüzde 50 hibe, yüzde 50 kredi finansmanı ile gerçekleştirilecek iş kapsamında, su alınan noktadan arıtma tesisine kadar 15 km isale hattı döşenecek. Öte yandan 100 km ana iletim ve şebeke hattı döşenerek, Arsin ilçesinin 16 mahallesi, (Başdurak, Çardaklı, Çiçekli, Çubuklu, Dilek, Elmaalan, Güneyce, Harmanlı, Işıklı, Karaca, Oğuz, Örnek, Özlü, Yeniköy, Yeşilköy, Yolüstü), Araklı ilçesinin 7 mahallesi (Yiğitözü, Yeşilce, Ortaköy, Taşönü, Karşıyaka, Uzluca, Yalıboyu) ve Yomra ilçesinin 3 mahallesine (Kayabaşı, Yenice, Yokuşlu) su verilecek. 



YÜKSEK STANDARTLI İÇME SUYU 

TİSKİ Genel Müdürlüğü, söz konusu arıtma tesisinin yapılması ile birlikte söz konusu mahallelere ek olarak 19 mahalleye daha içme suyu sağlayacak. İş kapsamında ayrıca 27 adet mevcut içme suyu deposu onarılıp, 8 yeni içme suyu deposu daha inşa edilecek. İş kapsamında kurulacak olan tam otomasyon ve scada sistemi ile söz konusu mahallelerin tamamına el değmeden yüksek standartlı içme ve kullanma suyu verilmesi sağlanacak. İLBANK ve TİSKİ yetkilileri tarafından bu hafta gerçekleştirilecek ortak çalışmalar ile ihale öncesi son tespitler de önümüzdeki hafta içinde mahallinde yapılacak.

Editör: TE Bilisim