Yaşanan felaketlere kısa sürede müdahale edildiğini ifade eden Nebati, devletin güçlü olduğunu ve yaraların sarılması için gece gündüz çalıştıklarını belirtti.

Devletin her kademesinde yoğun çalışma yaşandığı dönemlerde bazı çirkin muhalefet ile de uğraşmak zorunda kaldıklarına vurgu yapan Nebati, "Oysa Rize'de selden sonra bir sene içerisinde 550 konut inşa edilecek, 50 köy evi yapılacak. Afetin genel hayata olan olumsuz etkisinin bertaraf edilmesi için mücbir sebep ilan edildi. Yapılandırma taksitleri mücbir sebebe istinaden bir ay ötelendi. Gene BDDK yıl sonuna kadar kredi kartı taksitlerinin iki katı olarak uygulanacağını bildirdi. KOSGEB tarafından işletme başına 250 bin lira üst limitle acil destek kredisi verildi Rize'ye. Bu hafta 2 milyar liralık bir açılış yapılacak cumhurbaşkanımız tarafından. 18 yılda da 31 milyar lirayı aşan bir yatırım yapıldı." diye konuştu.

Rize'nin yatırımlardan gerekli katkıyı aldığının altını çizen Nebati, Rize-Artvin Havalimanının büyük oranda tamamlandığını132 yıllık hayal olan Ovit Tünelinin açıldığını, Salarha Tünelinin ise açılışının yapılacağını kaydetti.

Çayın Rize için vazgeçilmez ürün olduğunu vurgulayan Nebati, "117,8 milyon liralık çay farkı ödemesi 2020 yılında ve 174 milyon lirası çay budama tazminatı ile beraber 341 milyon lira para da tarım desteği olarak sağlandı. 153 bin 868 dekar alana da orman alanı olmasına rağmen 8.5 milyon fidan dikilmiş oldu." diye konuştu.
 

Editör: TE Bilisim