TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un 51 il ve 2 ilçede ilave 6 puanlık Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) teşvik süresinin 1 yıl daha uzatıldığını açıkladığını vurgulayarak, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla, işverenlerin işçiler adına ödeyecekleri SGK primlerinden 5 puanlık indirime ilave olarak 6 puan daha indirim uygulaması bir yıl daha uzatıldı. 2013 yılından bu yana yürürlükte olan bu ilave teşvikten sosyoekonomik gelişmişlik endeksi düşük olan il ve ilçelerde üretim ve istihdamı artırmak için özel sektörde işçi çalıştıran işverenler yararlanabilecek" dedi. Başkan Hacısalihoğlu, Trabzon iş dünyasına adına başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm kabineye teşekkür ettiklerini vurguladı.

Başkan Hacısalihoğlu Bakan Varank’a İletmişti

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, geçtiğimiz günlerde çeşitli programlara katılmak üzere Trabzon’a gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a, iş dünyasının ek 6 puanlık SGK prim desteğinin uzatılması isteğini iletmiş ve konunun Cumhurbaşkanı Erdoğan’a aktarılmasını talep etmişti.

1 Ocak 2013 tarihinden beri yürürlükte olan ilave 6 puanlık indirimin uygulanacağı il ve ilçeler şöyle:
"Afyonkarahisar, Amasya, Artvin, Bartın, Çorum, Düzce, Elâzığ, Erzincan, Hatay, Karaman, Kastamonu, Kırıkkale, Kırşehir, Kütahya, Malatya, Nevşehir, Rize, Sivas, Trabzon, Uşak, Adıyaman, Aksaray, Bayburt, Çankırı, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Kahramanmaraş, Kilis, Niğde, Ordu, Osmaniye, Sinop, Tokat, Tunceli, Yozgat, Ağrı, Ardahan, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkâri, Iğdır, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Van, Bozcaada-Gökçeada ilçeleri)"
 

Editör: TE Bilisim