İl özel idarede yapılan müfettiş incelemesinin rapor sonucunu meclis üyeleri ile paylaştı.  Başkan Ahmet Şahin, “ İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü ve Bakanlık Makamının onay emri gereğince,  kurumumuza inceleme araştırma yapmak üzere görevlendirilen Mülkiye  başmüfettişlerince kurumumuzun işleyişi noktasında objektif değerlendirmeler ve içinde bulunulan sıkıntılardan çıkış önerileri belirtilen  rapor sonucunda;  Giresun İl Özel İdaresine idarenin maddi sıkıntılarından dolayı merkez bütçeden 60 milyon destek verilmesine ve yeni yapılacak olan tüm çalışmalarda tasarrufa gidilmesine  karar  verilmiştir.” dedi.
 
ÇEVRE YOLUNU GÜNDEME TAŞIDI
 
 Toplantıda CHP Grubu adına söz alan Grup Başkan Vekili Mehmet Yılmaz son günlerde tekrar gündeme gelen Güney Çevre Yolu ile ilgili sunum yaparak görüş ve çekincelerini bildirdi. Yılmaz,
“41 km si Giresun il sınırlarında yer alan Samsun – Sarp yolunun 1. Alternatif geçişli proje derinlik açısından Chp grubu olarak bizimde uygun gördüğümüz projedir.  Bu yol ne kadar güneye kayrılırsa Giresun’un gelişmesi için o kadar faydalı olacaktır. Kente yeni yerleşim alanları kazandıracak turizm ve ekonomik faaliyetler artacaktır. 1. Alternatif proje Piraziz girişli olup sahildeki mevcut yolun 5 km güneyinden geçerek Bulancak, Giresun’dan sonra Keşap’tan çıkmaktadır.  Şimdi uygulanacağı söylenen 2. Alternatif yol ise; Gülyalı girişli, Piraziz Yeni Mah., Bulancak Maden, Pazarsuyu, Giresun, Boztekke, Beyazıt, Çaykara, Sarvan, Keşap Güney Köy, Fındıklı ve Kulak mevkii yakınlarından çıkan 1 km derinliği olan güzergah için seçilmiştir.  Chp Grubu olarak mevcut sahil yolunda geçmişte yapılan deniz dolgusu hatalarının günümüzde de tekrar edilmemesi için yeni yapılması planlanan Güney Çevre Yolunun 1. Alternatif geçişli derinliği 5 km olan projenin uygulanmasını öneriyoruz.” İfadelerini kullandı.
 
Editör: TE Bilisim