Rektör Prof. Dr. Süleyman Baykal, KTÜ Prof. Dr. Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen programın açılışında yaptığı konuşmada, etkinliğin bu yıl 13'üncüsünün düzenlendiğini söyledi. "Düşünden Gerçeğine Proje Pazarı"nın ilk olarak bir bölüm faaliyeti olarak başladığını ve zamanla bugünkü geniş katılımlı şekline dönüştüğünü anlatan Baykal, "Bunlar bir ekip çalışması ve çalışmaya herkesin katkısı oluyor ama esas katkı düşleyen, düşlediğini tasarlayan ve bugün buraya getiren arkadaşlarımın." dedi. 

Baykal, KTÜ'nün Türkiye'nin dördüncü üniversitesi olduğunu ve bir hedefle kurulduğunu vurgulayarak üniversite bünyesinde yer alan Teknoloji Transfer Ofisi hakkında da bilgi verdi. Bir birimin kimlik kazanmasının ve belli bir noktaya gelmesinin kolay olmadığını belirten Baykal, Teknoloji Transfer Ofisinin bugün 5 dalda faaliyetlerine hızlı şekilde devam ettiğini aktardı. Baykal, Trabzon Üniversitesinin de kente hayırlı olmasını dileyerek "İnşallah düşlenen, daha sonra tasarlanan ve bugün görücüye çıkan projelerimiz, geleceğe yönelik daha büyük projelerin habercisi olur." dedi. 

Konuşmaların ardından KTÜ Teknoloji Transfer Ofisi, TTSO ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı arasında geleceğe dönük işbirliği protokolü, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu ve DOKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman tarafından imzalandı. Daha sonra katılımcılar, 87 projenin sergilendiği alanı gezerek ilgililerden projeler hakkında bilgi aldı. Program, Mitsubishi Electric Pazarlama Departmanı Kıdemli Müdürü Kazuyoshi Hara tarafından "Japonya'da Teknolojik Gelişmeler" konulu sunumla devam etti. Projeler, 8 Haziran'a kadar sergilenecek.
 
Editör: TE Bilisim