Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın 9'uncu tam donanımlı deniz üssünü, Trabzon'un Sürmene ilçesinde kurma kararının ardından tam 3 yıl geçti. 

Deniz Üssü’nün son durumu hakkında dün açıklama yapıldı. Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün, Sürmene Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya ve Ak Parti Sürmene İlçe Başkanı Hüseyin Azizoğlu Sürmene Çamburnu Restorant’ta basının karşısına geçti. Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün saatler süren toplantıda 7.5 yılda Sürmene’ye yapmış oldukları yüzlerce yatırımdan bazılarını basın mensuplarına anlatmaya çalıştı. Üstün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, Ticaret Bakanı Mehmet Muş’a, diğer Bakanlara, Milletvekillerine, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na ve Sürmene’ye yatırım ve hayır yapan yapacak olan hayırsever İş İnsanlarına teşekkür etti. Başkan Üstün Sürmene Balıklı Mahallesinde bir hayırsever İş İnsanı tarafından yapılacak olan Engelliler Lisesinin de müjdesini verdi. Engelliler Lisesini yapacak olan hayırsever İş insanına ve sebep olanlara da teşekkür etti. 

ÜSTÜN’DEN”9 DENİZ ÜSSÜ MÜJDESİ

Sürmene Belediye Başkanı Üstün Deniz Kuvvetleri Komutanlığına resmen protokolle Çamburnu limanında 60 Bin Metre kare yer tahsisi yaptıklarını artık bundan dönüş olamayacağını bütün bakanlıklar ve Deniz Kuvvetleri ,Kaymakzmlığımız ve Belediyemiz bunun altına imza attı .

ÜSTÜN’DEN BİR MÜJDE DE YENİ HASTANE 

Başkan Üstün’ün bir diğer müjdesi ise Sürmene yeni Devlet Hastanesi oldu.Başkan Üstün açıklamasında TOKİ ile önce anlaşmıştık eski hastanemizi ona verecektik onun yerine bize Aşağı Çavuşlu Mahallemizde Yeni hastane yapacaktı, daha sonra TOKİ bu karadan vazgeçince bizde aynı alanı tarla vasfından çıkartıp yerleşime açtık 18 uygulayarak arazinin yüzde 35’ini alarak daha sonra o alanı istimlak ederek Yeni Hastane yapılmak üzere Sağlık Bakanlığımıza aktaracağız. Başkan Üstün ayrıca Yemişli Mahallesinde doğalgaz çalışmalarına başlatılacağını müjdeledi.

Cemal SANCAK 
 

Editör: TE Bilisim