SMA hastası 10 aylık Güneş Karavil için şehrin ileri gelenleri, işadamları, bürokratlar ve esnaf seferber oldu. Giresunlular SMA hastası Güneş bebeği ve ailesini yalnız bırakmıyor. 

Dünyada 13, Türkiye genelinde 2. vaka olarak görülen ve tedavisi sadece Amerika Birleşik Devletleri'nde olduğu için gidemeyen bebek için halkın yardımları sürüyor. Spinal Musküler Atrofi (SMA) sinir sistemini ve  iskelet kas sistemini etkileyen genetik bir motor nöron hastalığının pençesindeki Güneş için yurtiçi ve yurtdışından yardımlar yağdı. Annesi Nesibe Coşkun Karavil bir mağazada satış elemanı olarak çalışırken, baba Zekeriya Karavil ise bir kurumda çalışıyordu. Ancak ölümcül bir hastalığın pençesindeki evlatları için işlerinden vazgeçtiler. 5 aylıkken SMA TİP 1 teşhisi konulan  ve şu an 10 aylık olan minik bebek için Taka Gazetesi esnaflarla röportaj yaptı. Minik bebeği desteklemek için tüm gücüyle çalıştıklarını belirten vatandaşlar kendi aralarında para topladıklarını, bununla ilgili olarak yine sosyal medya hesaplarında destek çağrısında bulunduklarını söylediler.

AİLE ÜZÜNTÜ YAŞIYOR

Güneş bebeğin 2 yaşından önce Amerika Birleşik Devletleri'ne gidip  tedavi olması gerektiğini belirten ailesi, bunu başaramazlarsa bebeği kaybedeceklerinin üzüntüsünü yaşadıklarını söylediler. Bu hastalık nedeniyle bebekler başlarını kontrol edemiyor, solunum yolu enfeksiyonları yüzünden solunum desteği almak zorunda kalabiliyor, emme, yutma gibi temel işlevleri yapamadıkları gibi kol ve bacak hareketlerini de gerçekleştiremiyorlar.  Güneş bebek şu an kafasını dahi kontrol edemeyecek durumda.

 TÜM İŞYERİ SEFERBERLİĞE DEVAM EDİYOR

Bacaklarını çok hareket ettiremeyen dünya güzeli Güneş,  nefes alıp vermesinde sıkıntılar yaşıyor.Emme refleksi zayıf olduğundan ve aynı zamanda katı beslenemediğinden dolayı 11 aylık olmasına rağmen kilosu 4 aylık bebek kilosunda. Ve bu yüzden  burundan besleniyor. Giresun'da sokakta vatandaşlar başta olmak üzere otel,  lokanta, eczane, butik, mağaza ve birçok işyeri ile  pazarcı esnafları olayın duyulduğu günden bugüne yardımları için kumbaraları oluşturmaya devam ediyor.

SEDAT KARAKAYA
 

Editör: TE Bilisim