Giresun’da geçtiğimiz yıl 22 Ağustos  tarihinde meydana gelen sel ve heyelanlar sonucu 5’i jandarma, 12 kişinin cansız bedenine ulaşılırken, 4 kişi ise yapılan aramalar sonucu bulunamadı. Yaşanan sel afetinde kayıp olan ve hala bulunamayanlardan birisi olan Umut Cantürk’ün eşi Serap Cantürk, eşini kaybetmek kadar, bir mezara dahi sahip olamamanın da acı olduğunu söyledi.

O gece yaşananları ve son görüşmesini anlatan Serap Cantürk, “Fındık hasat dönemi olduğu için Yağlıdere ilçesinde köydeydik. Eşimde çalıştığı iş yerinden çıkmış köye geliyordu. Telefonla en son görüştüğümüzde bulunduğu yeri söyledi ve “yoldayım geliyorum” dedi.  Bir süre sonra tekrara aradım ama bu defa telefonuna ulaşamadım.  Bu arada gazeteci  olduğum için birçok yerden can ve mal kayıpları ihbarları geliyordu. Ben de bir tarafta bu ihbarlarla ilgilenirken, diğer taraftan da eşime ulaşmaya çalışıyordum. Sonra jandarma AFAD ekiplerine eşimin kayıp olduğunu ve en son görüştüğümüzde bulunduğu yeri söyledim. Yapılan aramalarda eşimin hurdaya dönmüş aracına ulaştık ve acı gerçekle yüzleşmiş olduk. Aradan bir yıl geçti hala kendisine ulaşamadık” dedi.

BİR ARAMA DAHA YAPILACAK

Eşini kaybetmek kadar, bir mezarına sahip olamamanın da verdiği üzüntü olduğunu ifade eden Cantürk, “Ölümün yüzü soğuk ve mezar hazin bir şey ama bazen üzüntünüzü hafifletme noktasında bir nimet olduğunu görüyorsunuz. Bir yıl içerisinde bayramlar oldu mezar ziyaretleri yapıldı ama eşimin çocuklarımla ziyaret edeceğim bir mezarı dahi olmadı. İşte bu anlamda başına gidip bir dua okuyabilmek için mezar bir nimetmiş bunu anladım. AFAD kayıplarımız için bir arama daha yapacak. Bu aramanın ardından eşim için içerisi boşta olsa mezar taşında  ismi yazılı bir mezar yapmak istiyoruz. Çocuklarımla birlikte başına gideceğimiz bir mezarı olsun istiyoruz” dedi.

Editör: TE Bilisim