Enkaz altında kalan vatandaşları kurtarma çalışmaları sürerken AFAD'dan saat 10.00'da yapılan açıklamada Elazığ'da meydana gelen depremde 21 kişinin hayatını kaybettiği, 1030 kişinin yaralandığını belirtildi. Enkazdan çıkarılan 12 yaşındaki Miraç, hastanede tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Elazığ 6,8 büyüklüğünde şiddetli depremle sallandı. Neredeyse bütün Anadolu’dan hissedilen deprem, dün akşam 20.55’te yerin 6,7 kilometre derinliğinde yüzeye çok yakın gerçekleşti.

30 kişi enkaz altında, ölü sayısı artabilir

Gece saatlerinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 20 kişinin hayatını kaybettiğini ve toplam 922 kişinin yaralı olduğunu açıkladı. Elazığ'da 30'a yakın kişinin göçük altında kaldığını belirten Bakan Koca, ölü sayısının artabileceğini söyledi.

Deprem 75 kilometrelik bir alana yayılıyor

Merkez üssü Sivrice ilçesi olan deprem Elazığ şehir merkezine 40 km. mesafede gerçekleşti. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Sivrice ilçesinde en büyükleri 5.4 olan 100’de yakın artçı sarsıntı gerçekleştiğini açıkladı. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener depremin tahmini 40 kilometrelik bir alanı kırdığını söyledi. Özener, “Artçılara baktığınız zaman yaklaşık 75 kilometrelik bir alana yayılıyor” dedi.
 
 
Editör: TE Bilisim