Pençe Kartal-2 Harekat Bölgesi olan Gara'da terör örgütü PKK tarafından 13 vatandaş şehit edilmişti.

 Sosyal medyada da birçok kurum terör örgütü PKK’yı lanetleyen açıklamalar yaparak baş sağlığı mesajları yayınladı. 13 vatandaşın şehit edilmesi ile ilgili Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi ise sosyal medya hesabından bir açıklama yayımladı. 

Açıklamada, "acılarını paylaşıyoruz" ifadelerine yer verilerek şunlar kaydedildi: 

"Gara'da yaşamını yitirenlerin kederli ailelerine başsağlığı ve sabırlar diliyor, acılarını paylaşıyor ve 13 yurttaşımızın sağ salim kurtarılamaması nedeniyle de çok üzgün olduğumuzu belirtiyoruz. Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi." Tabipler Birliğinin bu açıklamasının ardından tepkiler geldi. Paylaşıma çok sayıda hekim tepki gösterdi.

AÇIKLAMA YETERSİZ KALDI

Trabzon Tabip Odası Başkanı Dr. Kibar Yaşar Güven, konu ile ilgili değerlendirmede bulundu. Güven, yaptığı açıklamada Türk Tabipler Birliği’nin açıklamasının yetersiz kaldığına vurgu yaptı. Başkan Güven, paylaşımın düşüncelerini yansıtmadığını kaydetti. Güven, “Biz zaten söyleyeceğimizi söyledik. Yapılan açıklamanın yetersiz kaldığını ifade ettik.” dedi. 

MEVZUBAHİS VATANSA GERİSİ TEFERRUATTIR

Güven, açıklamasında şunları kaydetti: “Hekimlerin duygularını ifade edememişlerdir. Hekimlerin bu kadar sorunu varken siyaset yapmalarını tasvip etmiyorum. Mevzubahis vatansa gerisi teferruattır. Biz bu durum ile ilgili hassasiyetimizi dile getirdik. Teröristler tarafından rehin tutulan ve Irak’ın Gara Bölgesinde şehit edilen 13 vatandaşımıza Allah’tan rahmet acılı ailelerine sabır diliyoruz.” diye konuştu.
Sonay ÇALUK
 

Editör: TE Bilisim