Ordu'nun Aybastı ilçesine bağlı Sağlık Mahallesi'nde 2015 yılında küçük çaplı heyelan meydana geldi. Daha önce 3 kez zeminde etüt çalışması yapılan mahalledeki binalarda 3 ay önce de çatlaklar oluştu. Bunun üzerine 17 bina tahliye edildi. 89 binanın olduğu mahallede önceki gün meydana gelen heyelanda ise 22 bina ile 1 cami tamamen yıkıldı. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ile AFAD ekiplerinin başlattığı zemin etüt çalışmaları sürerken, kaymakamlık bünyesinde afet başvuru masası oluşturuldu.


Her Türlü Talepler Karşılanıyor

Kaymakamlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, vatandaşların her türlü ihtiyaçlarının karşılanacağı belirtilerek, "Vatandaşlarımızın talep, ihtiyaç veya isteklerinin daha ivedi ve koordineli bir şekilde karşılanması maksadıyla kaymakamlığımız ilçe yazı işleri müdürlüğünde afet başvuru masası oluşturulmuştur. Oluşturulan başvuru masasındaki görevli personel, vatandaşlarımızın taleplerini alıp, yardımcı olacaktır. Başvuru masası 25 Mayıs tarihine kadar açık bulunacaktır. Vatandaşlarımızın imsak vaktine kadar her türlü talep, istek ve ihtiyaçlarının bildirilmesi konusunda kaymakamlığımız tarafından gerekli koordinasyon sağlanacaktır" denildi.


Afet Konutları Yapılacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü'nden bir ekip de bölgeye gelerek, afet konutları için çalışma başlattı. Zeminde inceleme yapacak olan ekibin  hazırlayacağı raporun ardından konut yapımına başlanılacak. Yeni konutlar yapılana kadar mağdur vatandaşların misafirhaneleri ile otellerde kalacağı, AFAD tarafından kira yardımında bulunacağı bildirildi.

Barınma ve diğer ihtiyaçların karşılanabilmesi için ise ilk etapta AFAD tarafından Ordu Valiliği'ne 1 milyon TL ödenek gönderildi.
Editör: TE Bilisim