Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, korona virüs salgını nedeniyle cumhurbaşkanlığı makamı ve bakanlıklar kanalıyla yerel yönetimlere gönderilen genelge ve yönergelerin harfiyen uygulanması için zabıta ekiplerinin yoğun gayret sarf ettiğini söyledi. 

Ortahisar Belediyesi zabıta ekipleri İçişleri Bakanlığı’nın 23/03/2020 tarihli genelgesi doğrultusunda yeni korona virüs salgını (kovit-19) nedeniyle market, bakkal ve manavlara çalışma usulleriyle ilgili bilgilerin yer aldığı afişler astı.

 Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, korona virüs salgını nedeniyle cumhurbaşkanlığı makamı ve bakanlıklar kanalıyla yerel yönetimlere gönderilen genelge ve yönergelerin harfiyen uygulanması için zabıta ekiplerinin yoğun gayret sarf ettiğini söyledi. 

Bir yandan cadde, sokak, meydan, park gibi ortak kullanım alanlarında salgından korunmak için temizlik çalışmalarının yapıldığını belirten Başkan Genç, diğer yandan da korunma tedbirleri kapsamında yayınlanan genelgelerle ilgili bütün işletmelerin ve vatandaşların bilgilendirildiğini söyledi. 

Genç, “Korona virüs salgınından korunmak için bütün vatandaşlara büyük bir sorumluluk düşüyor. Yerel yönetimler olarak bizler de her türlü tedbiri alıyoruz. Diğer yandan da vatandaşlarımıza kitle haberleşme vasıtalarıyla uyarıcı, yönlendirici bilgi paylaşımları yapıyoruz. Süreci en az zararla atlatmak için; herkes üzerine düşen sorumluluğu eksiksiz bir şekilde yerine getirmelidir. Korona virüs salgınıyla devletimizin belirlediği esaslar doğrultusunda her platformda mücadele ediyoruz. ” dedi. 
 
Editör: TE Bilisim