Trabzon Artvinliler Derneği tarafından düzenlenen Artvin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 97’inci yıldönümü etkinliğine Afrin operasyonuna destek açıklamaları damgasını vurdu.  Geceye katılanlar, yaptıkları konuşmalarla  birlik ve dayanışmanın önemine değinen mesajlar verdi.

“Dönüşü olmayan yola çıktık”

Ecdatlarımızı unutmama ve şehitlerimizin hatırası adına kurtuluş etkinliklerinin çok anlamlı ve değerli olduğunu belirten Trabzon Artvinliler Derneği Başkanı Ahmet Külekçi etkinlikte yaptığı konuşmada şunları söyledi:  

“Böyle zamanlarda hepimizin çok daha kenetlenmesi gerek. Yanı başımızda bir Afrin operasyonu gerçeği var. Türk Ordusu, Özgür Suriye Ordusu ile birlikte sadece o bölgenin değil hepimizin daha huzurlu-güvenli bir yarınlarda yaşaması için mücadele vermekte. Bunun ne anlam taşıdığını anlamak ve anlatmak zorundayız. Dönüşü olmayan yola çıktık. Afrin düşerse ne Artvin’in ne Arsin’in kıymeti olur. İşte bu duygularla ”Artvin’den Afrin’e Selam Olsun”  mesajıyla gecemizi düzenledik. Şehitlerimizin mekanları cennet olsun” 

 “ Tarihimiz, kültürümüz, geleceğimiz ortak”

Ak Parti Trabzon Milletvekili Av.Salih Cora da “Bölgemizin kaderi aynıdır. Giresun’u Trabzon’dan, Trabzon’u Rize’den, Rize’yi de Artvin’den ayıramayız. Denizimiz, yaylalarımız ortak. Tarihimiz, kültürümüz ortak. Dolayısıyla geleceğimizde ortaktır. Sorunlarımızın çözümü de ortaktır. Birlik ve Beraberliğimizin daim olmasını temenni eder, gecenin hayırlı olmasını dilerim” dedi. 

 “Artvin tüm kardeşlerimizin öz be öz şehridir”

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da kardeşliğe çağrı yaparak;  “Trabzon sizin şehriniz. Yani Trabzon tüm Artvinli kardeşlerimin öz be öz şehridir. Artvin’de Trabzonluların şehridir. Biz biriz, beraberiz ve kardeşiz.” Dedi.

 “İstatistiklerle hareket etmemeliyiz”

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç de yaptığı konuşmada Artvin’den Doğu Karadeniz’in başladığı bölgenin esasında aynı kültürü ve aynı yöresel değerleri paylaştığını aynı zamanda ülkenin birliğine, beraberliğine ve kardeşliğine sonuna kadar katkı sağlayan önemli bir bölge olduğuna dikkat çekerek” O nedenle biraz daha üst ölçekte düşünmeliyiz. Şu anda yaşadığım şehirde Zigana tünelini ne kadar önemsiyorsam, Hopa’yı Borçka’ya, Artvin’e bağlayan Cankurtaran tünelini de o kadar önemsemem lazım. Ordu’da Giresun’da ayrı bir havalimanı varsa yarın Rize’de olanı da Artvin’de olanı da desteklememiz lazım. İstatistiklerle beraber hareket etmememiz lazım. Gelirken baktım şehrimizde 4 bin 206 Artvin nüfusuna kayıtlı hemşerimiz var. Artvin’de de 2 bin 230 Trabzonlu hemşerimiz var. Hepimiz bu bölgenin insanı olarak etle tırnak gibiyiz, kardeşiz. Kardeşlik hukukunu savunuyoruz.” Diye konuştu.

“Trabzon bizim ağabey kentimiz”

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe de “ Mutlu, gururlu ve onurlu bir 7 Mart kutluyoruz. Çünkü en anlamlı tarihi yaşıyoruz. Trabzon bizim ağabey kentimiz. İyi ki varsınız. Hepiniz sağ olun, var olun.” Dedi. 

Almanya’dan Geceye Destek İçin Geldiler

Trabzon Artvinliler Derneği tarafından düzenlenen ‘Artvin’den Afrin’e Selam Olsun Birlik ve Dayanışma Gecesi’ne Almanya’dan da katılım oldu.  Geceye Almanya’dan destek için geldiklerini belirten Yabancılar Meclisi ve Karadenizliler Derneği Başkanı Feyzullah Yurtsever’de yaptığı açıklamada “Bu çok anlamlı ve değerli etkinlikte olmaktan gurur duyduk. Ahmet Külekçi başkanımızın çalışmalarını yakından takip ediyor ve takdir ediyoruz. Sadece bu bölge için değil ülke barışı ve kardeşliği için güneydoğu ile Karadeniz arasında gönül köprüsü kurdu. İnanılmaz güzel işlere imza atıyor. Her zaman yanında olmaya devam edeceğiz.”dedi. 
Geceye Feyzullah Yurtsever ile birlikte Almanya Karadenizliler Derneği Başkan Yardımcısı Neşe Tozun ile dernek üyeleri Burak Güneş ve Faruk Külak’ta katıldı.

Çok Sayıda Kişi Katıldı

Trabzon’da bir mekanda gerçekleşen geceye AK Parti Trabzon Milletvekili Av.Salih Cora, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Demokrat Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Ali Akar, Trabzon Şehit Aileleri Derneği Başkanı İsmail Karaca, eski Trabzon İl Müftüsü Nuri Güneş, TGC Başkan Yardımcısı Nevzat Yılmaz, eski Kemal paşa Belediye Başkanı Sadık Şahin, MTA Bölge Müdürü İlker Özkan ile birlikte çok sayıda davetli katılım gösterdi.
Ömer ALTUNTAŞ
 
Editör: TE Bilisim