Yusuf Ziya Alim'in ÇAY-KUR Genel Müdürlüğüne atanması Trabzon’u hareketlendirdi. Alim’den boşalan Genel Müdür yardımcılığı koltuğuna kimin oturacağı konuşulurken CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, konuya ilişkin şunları söyledi:

BAŞARILAR DİLİYORUZ

“ÇAY-KUR Genel Müdürü olarak atanan Yusuf Ziya Alim, iki yıldır bu görevi vekaleten yapıyordu. KİT Komisyonu ÇAY-KUR görüşmelerinde CHP'li üyeler olarak bizler sayın Alim'in neden 2 yıldır vekâleten bu görevde olduğunu, asaletinin verilmesi gerektiğini dile getirmiştik. Şimdi Sayın Alim’in asaleten ataması yapıldı. Kendisine hayırlı olsun dileklerimizi iletiyor, gönülden başarılar diliyoruz. Umarım başarılı olur, başarı liyakatli kadrolarla olur.”

ÇAY-KUR GELENEĞİ YAŞATILSIN

“Çay-Kur geleneklerine göre genel müdür yardımcılarından biri kurum içindeki liyakatli Trabzonlulardan seçilirdi. Kurum içinden seçilen bu genel müdür yardımcısı hem kuruma değer katar hem de Trabzonlu çay üreticilerimizin temsilcisi ve morali olurdu. Bu geleneğin yaşatılmasını istiyoruz.”

ÇAY ÜRETİMİNDE 2. İLİMİZ TRABZON'DUR

“Bilindiği gibi Milli içeceğimiz çay 4 ilimizde üretiliyor.  Rize’den sonra en çok çay Trabzon, Giresun ve Artvin illerimizde üretilmektedir. Çay-kur çay üreticilerimizin en önemli güvencesidir. Bu güzide kurumumuz bünyesinde en çok çay üretilen 2.il olan Trabzon’daki kurumdan seçilmiş liyakat sahibi bir yöneticinin olması hem ÇAY-KUR’a güç katacak hem de Trabzonlu çay üreticilerimizin sorunlarının çözümüne katkı sağlayacaktır."

HÜKÜMETE ÇAĞRIDA BULUNUYORUZ

“Buradan hükümet yetkililerine ve ÇAY-KUR Yönetimine çağrıda bulunuyor, ÇAY-KUR geleneklerini göz ardı etmeyin diyoruz. Boşalan genel müdür yardımcısı koltuğuna kurum içinden liyakatli bir Trabzonlunun oturması hem Çay-Kur'a değer katacaktır hem Trabzonlu çay üreticilerimize moral ve güvence olacaktır. Zaten Çay-Kur'un gelenekleri bu şekildedir, bu geleneği göz ardı etmeyin. Çayın en çok üretildiği 2. İl olan Trabzon'a hakkını verin.”

 

Editör: TE Bilisim