CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu ve CHP Arsin İlçe Başkanı Hasan Sungur ile birlikte Arsin’e bağlı Çubuklu Mahallesi’ndeki heyelan tehlikesi yaşanan bölgeye gitti ve yerinde incelemelerde bulundu.

Büyük bir tehlike altında olan Çubuklu Mahallesi’ne ilişkin Kaya, “Mahalledeki evlerin hemen hepsinde derin ve büyük çatlaklar oluşmuş, yer yer 1,5-2 metreye varan çökmeler ve yarıklar oluşmuş. Bazı evler boşaltılmış fakat bazı evlerde büyük risk altında yaşamaya çalışan insanlarımız var. Sondaj çalışmaları çok yavaş ilerliyor. Biran önce sondaj çalışmaları tamamlanarak Mahallemizin akıbeti hakkında karar verilmelidir. Heyelandan kaynaklanan çatlaklar çok derin ve hareket sürekli devam ediyor. Allah korusun her an her şey olabilir” dedi.

Trabzon’un Arsin İlçesi’ne bağlı Çubuklu Mahalle’sinde heyelan tehlikesi yaşanıyor. 400 dönümlük arazinin kayarak 18 evin tehlike ile karşı karşıya kaldığı Çubuklu Mahallesi’nde 3 ev boşaltıldı. Çubuklu Mahallesi Yeşilyalı grup yolu 2 metre aşağı çöktü. Heyelandan kaynaklanan yarıklar her geçen gün artıyor. Sondaj çalışmaları başladığı zaman 1 cm olan yarıkların gün be gün büyüdüğüne dikkat çeken CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, heyelan bölgesine giderek incelemelerde bulundu.

Acil müdahale gerektiren bölge için Kaya, şunları söyledi:

SONDAJ ÇALIŞMALARI BİTMEK BİLMİYOR

“Çubuklu Mahallemizde 45 gündür sondaj çalışmalarının devam ettiğini ancak, bu çalışmaların çok yavaş ilerlediğini öğrendik. Gittik ve yerinde inceledik, gördüğümüz manzara karşısında, binaların o büyük çatlakları karşısında gözlerimize inanamadık. Bu bölgedeki çalışmaların biran önce tamamlanması ve akıbeti hakkında karar verilmesi hayati önemde. Geç kalınırsa Allah korusun can kayıpları olabilir endişesi taşıyoruz. 2 metreden fazla çökme meydana gelmiş. Aciliyet arz eden bir mesele var, çünkü bu evlerde yaşayan insanlar var. Görünen o ki burası Heyelan bölgesi ilan edilecek. Vakit geçirmeden çalışmalar tamamlanmalı ve vatandaşlarımız mağdur edilmeden biran önce ilan edilmeli ve her türlü tedbir alınarak vatandaşlarımız bölgeden tahliye edilmelidir. Devletimiz babadır, baba şefkatiyle vatandaşlarımıza sahip çıkılması ve destek olunması lazım.”

ÇATLAKLAR ÇOK DERİN, HEYELAN DEVAM EDİYOR

“400 dönüm arazi ve üzerindeki evler tehlikede, 3 ev boşaltılmış. Bazı evlere kira bedeli çıkmıyor. İkameti Trabzon’da olduğu için buradaki evlerini yazlık olarak kullanan vatandaşlarımıza kira bedeli çıkmıyor. Afet alanı ilan edilen yerlerle ilgili TOKİ projeleri yapılıyor ve vatandaşlara yer veriliyor. Ortada bir mağduriyet var ve çözülmesi gereken bir sıkıntı var. Bir an önce sondaj çalışmaları bitirilmesi ve çıkacak rapora göre Mahallesinin akıbetine karar verilmesi lazım. Allah korusun her an her şey olabilir. Çatlaklar çok derin ve hareket sürekli devam ediyor.”

400 DÖNÜMLÜK ARAZİ KAYDI

“Çubuklu Mahallemiz 5 bin 800 dönümlük bir araziye kurulu ve 400 dönümü kaydı. Bu kayan yer içinde cami var, binalar var. Caminin istinat duvarı çatlamış. Çubuklu Mahallesi Yeşilyalı grup yolu 2 metre çöktü. Doğu cephesinde olan evler güneye döndü. Mahallenin aşağısında ırmak şeklinde dere var, en ufak bir yağmurda dolup dolup taşıyor. Buradan Trabzon Büyükşehir Belediyemize çağrıda bulunmak istiyorum. Çubuklu Mahallemizde gerçekleşen sondaj çalışmaları hızlandırılarak biran önce bitirilmeli ve çatlayan, çöken yollar bir an önce onarılmalıdır ve vatandaşlarımızın mağdur olmasına izin verilmeden Mahallenin akıbetine karar verilmelidir."

İKTİDAR 1,5 YILIN ÜSTÜNE ORAYI HATIRLADI

CHP Heyetinin Çubuklu Mahallesi ziyaretinden bir gün sonra, AKP Trabzon Milletvekili Ayvazoğlu'nun apar topar mahalleyi ziyaret etmesine değinen Kaya; "Ziyaretimiz sonrası AKP milletvekili orayı ziyaret etmiş. Aylardır heyelan sıkıntısıyla yaşayan Çubuklu Mahallemize şimdiye kadar gitmemiş olmaları çok garip. Belli ki biz gidince orayı hatırlamışlar. Buna vesile olmamızda iyi olmuş, sayemizde orayı hatırlamışlar. Ve kendilerine yakışır şekilde arkamızdan konuşmuşlar. Herkes kendine yakışanı yapar. Biz oradaki vatandaşlarımızın derdine derman olmak için oradaydık, iktidara görevini hatırlatmak için oradaydık. Polemik için değil" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim