Daha önce de Ortahisar Belediyesi'nin organizasyonuyla "Atayurt'tan Anadolu'ya Göç" ve "1915'ten 15 Temmuz'a" adlı kendi yazdığı eserleri sergileyen Ahmet Yenilmez'in oyunları, vatandaşlar tarafından beğeniyle izlenmişti. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç,  rutin belediyecilik faaliyetlerini sürdürürken; hiçbir zaman kültürel ve sanatsal faaliyetleri de ihmal etmeyeceklerini söyledi. 

Sanat Şehri İmajımızı Pekiştirmeliyiz

Başkan Genç, "Kültürel ve sanatsal belediyecilik anlayışı doğrultusunda Ortahisar'ımızda bu tür etkinliklerin icra edilmesi için; hiçbir desteği esirgemedik. Kültür ve sanat şehri Ortahisar'da bu tür etkinlikleri yapmanın ayrı bir anlamı olduğunu düşünüyorum. Kişi başına en çok sanatçı düşen şehirlerden bir tanesi olan Ortahisar ve genel anlamda Trabzon her dönem kültürel ve sanatsal faaliyetlerle yoğrulmuştur. Şehrimizden bu kadar sanatçı ve kültür adamının çıkması bunun en büyük göstergesidir. Biz de kültür ve sanat şehri Trabzon'un bu unvanını sürdürmesinin ve bu imajı pekiştirmesinin gayreti içindeyiz. Eserleriyle ve sanatlarıyla Trabzon'umuzun ve ülkemizin adını dünya çapında duyuran sanatçılarımıza Ortahisar Belediyesi olarak her zaman destek olduk. İmkânlarımız ölçüsünde yerel ve ulusal sanatçılarımıza maddi ve manevi olarak katkı sunmayı kendimize görev edindik." diye konuştu. 

Yenilmez, Keyifle İzlendi 

Ortahisar'ın adını kültür ve sanat faaliyetleriyle duyurmaya gayret ettiklerini dile getiren Başkan Genç, " Birçok kez şehrimize davet ettiğimiz ünlü tiyatrocumuz Ahmet Yenilmez'in daha önceki tiyatro oyunları vatandaşlarımız tarafından büyük bir keyifle ve zevkle izlenmişti. Kültürel ve milli değerlerimizi yansıtan, milli kimliğimize yabancı olmayan sanat etkinliklerinin vatandaşlarımızla buluşturulmasından da ayrıca da mutlu olduğumu ifade etmek isterim. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Ortahisar'ımızın adını kültür ve sanat faaliyetleriyle duyurmaya gayret edeceğiz." sözlerine yer verdi. 
Editör: TE Bilisim