Akçaabat Belediyesi tarafından şehrin içerisinde birçok alanda düzenleme, restorasyon ve güzelleştirme çalışmaları yapılıyor.

Akçaabat Belediyesi daha yaşanılabilir ve daha modern bir Akçaabat inşa etmek için hem şehir merkezinde hem de tarihi Ortamahalle’de; sağlıklaştırmadanrestorasyona, meydan çalışmalarından düzenleme çalışmalarına kadar birçok çalışmayı eşzamanlı olarak yürütüyor. Şehirde devam eden çalışmalar hakkında bilgi veren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim “Halkımızın teveccühüne layık olmak için şevkle ve azimle çalışıyoruz.

Alt yapısı, üst yapısı, imarı, cadde ve meydan düzenlemeleriyle kentimizin tüm yapısal problemlerini çözerek daha yaşanılabilir Akçaabat’ı inşa etmek ve Akçaabat’ımızı daha modern bir görünüme kavuşturmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.  Akçaabat çarşı bölgesine yapılan sokak sağlamlaştırma çalışmalarımız devam ediyor. Belirlenen alanlardaki binaların cephe giydirmesi, boya ve düzenleme işlemleri büyük oranda tamamlandı. Tabelalarda standart bir görünüm kazandırmak adına örnek tabela uygulamaları yapıldı. Dükkân cephelerinde çalışmalar sürüyor. Cephe sağlıklaştırmaları sona erdiğinde projeye esas zemin iyileştirme çalışmalarımız başlayacak. Amacımız bu alanda Açık AVM modelini uygulayarak buradaki dükkânları ve ticareti nitelikli hale getirip Akçaabat Çarşı bölgesini turizme kazandırarak yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası haline getirmektir.”

Editör: TE Bilisim