AK Parti Trabzon’da kongre heyecanı devam ediyor.  AK Parti Dernekpazarı ve Çaykara ilçe Teşkilatlarının 7. Olağan Kongresi gerçekleşti. Tek liste ile gidilen seçimlerde mevcut başkanlar Abdullah Akgül ve Muhammet Selçuk yeniden başkan seçildi.  Pandemi tedbirlerinin alındığı kongrelere AK Parti Zonguldak Milletvekili Bölge Koordinatörü Polat Türkmen, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Salih Cora ve Bahar Ayvazoğlu, AK Parti eski milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Mehmet Karaoğlu, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hasan Dilekoğlu, AK Parti Dernekpazarı İlçe Başkanı Abdullah Akgül ve yönetimi, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Meryem Sürmen, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Sefa Küçükali, ilçe başkanları ve partililer katıldı.  

YÜZDE 82 OY ALAN İLÇE OLDUK

 Burada açıklamalarda bulunan Dernekpazarı İlçe Belediye Başkanı Abdullah Akgül, “Bu güzel günde  7. kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Göreve geldiğimiz günden bugüne adar görev paydaşlarımızla birlikte ilçemiz için çalıştık mücadele ettik. 3 yıllık süreçte yapılanlara baktığımızda 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 82 oy oranında, 31 Mart yerel seçimlerinde yüzde 81 oy oranı alarak il bazında en fazla oy olan ilçe olduk. Kongreler demokrasi şölenidir, bayrak yarışıdır. inanıyoruz ki makamlar gelip geçicidir. Kongreler aynı zamanda yenilenme sürecidir. Yeniden bizi tercih edip göreve devam diyen herkese teşekkür ediyorum” dedi. 



BİZE DÜŞEN BİRLİK OLMAK

 Dernekpazarı Belediye Başkanı Mehmet Aşık, “Dünyamızın ve ülkemizin içinde bulunduğu bu zorlu süreçte bize düşen birlik olmak, küçük hesapları kenara bırakarak Cumhurbaşkanımızın etrafında kenetlenmektir. 7. Olağan Kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

BERAT ALBAYRAK’IN YANINDAYIZ

AK Parti Dernekpazarı 7. Olağan Kongresi’nde konuşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Karaoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a destek çıktı. Türkiye’de ekonomiyi yöneten ve küresel güçlere karşı mücadele veren Bakan Albayrak, sürekli belirli bir kesim tarafından hedef haline getirilirken, kendisini destekleyen açıklamalar da peşi sıra geliyor. O desteklerden biri de Albayrak’ın baba ocağı Dernekpazarı’ndan geldi.  AK Parti’nin Dernekpazarı’ndan gerçekleştirilen kongresinde kürsüye çıkan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Karaoğlu, “Sayın Bakanımız Berat Albayrak’ın memleketinden güçlü bir şekilde bir kez daha seslendirmek isteriz; döviz ve faiz lobilerine karşı tek başına mücadele eden, Kovid-19 pandemisi nedeniyle 82 milyon vatandaşımıza ayrım etmeksizin devletin şefkatli ve yardımsever elini ulaştıran Sayın Bakanımız Berat Albayrak’ın her daim yanındayız ve en büyük destekçisiyiz” ifadelerini kullandı. 

BURJUVANIN DEĞİL HALKIN ADAMI

Bakan Albayrak’ın halkın adamı olarak tanımlayan Karaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Darbe girişimiyle, terörle, içerde ve dışarda satın aldıkları hainlerle ülkemize diz çöktüremeyenlere karşı ekonomi savaşını en güçlü ve kararlı şekilde vermektedir. Biz, Trabzon olarak, bu topraklarda büyüyen, buranın köylerinde çocukluğunu geçiren, burjuvaların değil halkın ve Hakk’ın adamı olan Sayın Bakanımız Berat Albayrak’ın her daim yanındayız ve en büyük destekçisiyiz. Zat-ı âllerine buradan bir kez daha selam ve sevgilerimizi iletiyoruz.”



HEYECANIMIZIN ZİRVE YAPTIĞI YERLER 

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, “Kongreler bizim en önemli organizasyonlarımızdan birisi. Kongreler yeniden hedefleri gerçekleştirme noktasında heyecanımızın zirve yaptığı en önemli toplantılarımızdan birisidir. İnandığımız yolda yürüme noktasında dava arkadaşlarımız ile buluştuğumuz en önemli noktalardan birisidir. Birliğimize ve beraberliğimize katkı yaptığına yürekten inanıyorum. AK Parti milletimizin siyasi rotasını belirlediği bir partidir. Biz birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız, kenetlenmeliyiz. İnandığımız değerlere saygı göstermemiş oslaydık Ayasofya’nın zincirlerini kıramazdık, yeniden ibadete açamazdık. Artık Türkiye 19 yılda çok değişti. İnanılmaz yollar, hastaneler köprüler yaptık, hazinelerimizi çıkarıyoruz. Bugün görevi alacak olan arkadaşımıza çok önemli görevler düşüyor. Şimdiden kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu. 

TEŞKİLATA TEŞEKKÜR ETTİ 

AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, “Göreve devam edecek olan ilçe başkanı ve ekibini tebrik ederek bugüne kadar yaptığı çalışmalardan dolayı da teşekkür etti.”

 HAYAL EDİLEMEYECEK DURUMA ULAŞTIK 

AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, “3 yıl önce kongremizi bu salonda yapmıştık. İnandığın yolda yürü sloganı ile gerçekleştirmekte olduğumuz kongremiz hayırlı olsun diyorum. Partimizin bugünlere gelmesi, gelişmesinde emeği olan tüm teşkilat mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Coşku ve heyecanımızı kaybetmeden kongrelerimizde pandemi kurallarına dikkat ediyoruz. Başkanımızın ekibinde değişiklikle olacak. Görevi devralacak arkadaşlarımızın da işleri zor olacak. İktidara geldiğimizden beri hem ülkemizde hem ilimizde ve hem de ilçemizde yatırımlar yapıldı. 19 yıldır iktidardayız ve bugün geçmişe nazaran hayal edilemeyecek bir duruma ulaştık. Bu aşamaya gelene kadar emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Elimiz taşın altına koyarak gayretle çalışacak arkadaşlarımız seçilecek. Darılma, kırılma ve küsme gibi bir lüksümüz yok. Tevazu, samimiyet ve gayretle mücadele ettiğimiz sürece başarılara ulaşmamız geç olmayacaktır. Bugünden sonra da el ele vererek ilçemizi daha ileriye taşıyacağız” dedi. Yönetim kurulu: Abdullah Akgül, Hakan Yılmaz, Atilla Şenaraslan, Abdulcelil Akyol, Mehmet Hasçelik, Fatih Sönmemiş, Adnan Suiçmez, Mustafa Türk, Muhammet Biber, Murat Sarı, Osman Şenocak.
 
Editör: TE Bilisim