Trabzon Türk Kadınlar Konseyi Derneği Başkanı Çağla Sonat ve arkadaşları Değirmendere Ata ilkokuluna hem Bilgisayar EBA Sınıfı kurdular hem de 40 öğrenciyle tablet dağıtarak internet erişimi sağladılar. Dün Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ve Milli Eğitim yetkilileri sınıfın açılışını gerçekleştirdiler.

Davete katılan Trabzon Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Ortahisar Kaymakamı  Tolga Toğan, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş,  Dernek Başkanı Çağla Sonat, Vektron Elektronik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Melih Vural, Doç.Dr. Serbülent Vural ve Proje İnşaatı Mimarı Büşra Örnek’e plaket takdim edildi.

Türk Kadınlar Derneği Trabzon Şubesi Başkanı Çağla Sonat katılımda yaptığı konuşmasında önemli mesajlar verdi: “Derneğimiz Türk Kadınlar Konseyi Derneği 1959 yılında Ankara’da kurulmuş kamu yararına bir dernektir. Bugün Türkiye’nin 21 ilinde şubemiz bulunmaktadır. Trabzon şubemizi de 2018 yılının ekim ayında faaliyete geçirdik. Kuruluşumuzdan bugüne kadar pek çok etkinlik, proje, faaliyetler uyguladık. Bu projeler içerisinde en hassasiyetle üzerinde durduğumuz husus özellikle eğitim oldu. Çünkü eğitimin bir toplumun geleceğini belirleyen en önemli unsur olduğunun bilincindeyiz. Her türlü  sorunun kökünü çözmek için eğitimin şart olduğunun bilincindeyiz. Özellikle bir Kadın Derneği olarak en büyük sorunlardan olan kadına yönelik şiddet, kadın cinayetleri ve her türlü sorunu eğitimle aşacağımıza inanıyoruz. Tüm dünyayı da etkisi altına alan pandemi sürecinde yaşanan covid19 salgını nedeniyle birçok alan etkilendiği gibi eğitim alanının da etkilendiğini görüyoruz.  Dernek olarak elimizi taşın altına koymamız gerektiğini düşünerek bu hareketi başlattık. Salgın nedeniyle yüz yüze eğitimin bittiği bu süreçte öğrenciler uzaktan eğitime geçtiler. Bir kısmı imkansızlıkları nedeniyle internet ve teknolojik bir cihazı olmadığından eğitim hakkından yararlanamadılar. En temel haklarından biri olan eğitim hakkından mahrum kaldılar. Bunu önlemek için devletimizin sunduğu imkanları da katkı vermek istediğimiz için projemizi başlattık. Milli Eğitim Müdürlüğümüzün belirlediği öğrencilere tablet dağıtımı için kolları sıvadık. Projemizin başından beri desteğini esirgemeyen herkese şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini belirtti

Ata ilkokulunda hem bilgsayar sınıfı açıldı hem de 40 öğrenciye tablet dağıtıldı. kadınlar birliği büyük destek aldı.

Buse MUTAF-Mihriban MUMCİ

Editör: TE Bilisim