Haluk Ulusoy Tesisleri içerisinden geçen ana isale hattı arıza yaptı. Ekipler şehrin hiçbir noktasında kesinti yapmadan arızayı giderdi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri önemli bir çalışmaya imza attı. TFF Haluk Ulusoy Kamp ve Eğitim Merkezi bünyesindeki futbol sahası altından ana isale hattında cuma günü 4 ayrı noktada orta ve büyük çaplı arıza meydana geldi. 3 adet arızanın su yüzeye çıkmadığı için yıllardır fark edilemediği de anlaşıldı. Arıza bölgesine intikal eden TİSKİ ekipleri, güvenlik önlemlerini alarak çalışmalarına başladı.

4,5 SAAT SÜRDÜ KESİNTİ OLMADI

Gecenin ilerleyen saatlerine kadar arıza onarım çalışmaları devam ederken, bu esnada şehrin tüm depoları yeni kurulan yüksek kapasiteli pompalar sayesinde tam dolu hale getirildi. 4,5 saat süren çalışmanın ardından şehrin hiçbir noktasında su kesintisine mahal verilmeden arıza giderildi.

KAYIP BACALAR DA TESPİT EDİLDİ

Öte yandan sahanın altından geçtiği bilinen ancak yıllardır çeşitli sebeplerle bulunamayan 1400’lük batı bölgesi kanalizasyon hattının bacalarını tespit çalışmasına da başlandı. Sahanın 8-9 metre altında olduğu düşünülen hattın bulunmasına müteakip yeni muayene bacaları teşkili ve hat temizliklerinin yapılmasının ardından çalışma sona erdirilecek.

Tuncay KÜÇÜK

Editör: TE Bilisim