Oda başkanlığındaki 3 yılını geride bırakan Usta, durak başkanları ile 3 yılın değerlendirmesini yaptı. Toplantıdan sonra açıklamalarda bulunan Usta, “Allah nasip etti, üyelerimiz teveccüh gösterdi 7 Ocak 2018 tarihinde şoför esnafımız için kutsal olan başkanlık görevine seçildim. Görevdeki 3 yılımız geride kaldı. Göreve gelince bizi zorlu bir süreç bekliyordu. Süreci alnımızın akıyla en iyi şekilde atlattık. Bakanlarımızla istişare yaparak esnafımız için uzun vadede düşük faiz ve ödeme kolaylıkları ile ilgili kredi talebimiz oldu.  Belediyemiz ile görüşmelerimizi yaptık. Sağ olsunlar görüştüğümüz herkes şoför esnafı için elini taşın altına koydu ve gittiğimiz tüm kapılar bize ardına kadar açıldı. Süreçte araçlarımız yavaş yavaş dönüşüyor. 10 kişilik araçlarımız 12 kişilik oldu. Dönüşüm ile birlikte halkımız hem konforlu araçlarla yolculuk yapacak hem de şoför esnafımız kazanacak” dedi.

SÖZ VERDİK YATPIK

Usta, gelinen süreçte şoför esnafının kazancına olacak bir çok projeyi de hayata geçirdiklerini dile getirerek, “Odamız bünyesine çekici alınıp, üyelerimize 7/24 ücretsiz hizmet vermektedir. Üyelerimizin davalarına yardımcı olması için avukatlık danışmanlık hizmeti veriyoruz. Ticari araçlara sigorta işlemleri yapıyoruz. Korsan taşımacılığı önlemek adına emniyet müdürlüğü kapsamında kontrol aracı ile gerekli kontrolleri yaptık ve korsan taşımacılığın önüne geçtik. Üyelerimizden ihtiyaçlı olanların öğrenim gören öğrencilerine burs verdik. Ramazan ayında esnafımıza kumanya yardımı yapıldı. Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonunda temsilci görevi tarafımıza verildi. Pandemi dönemi sürecinde 30 bin adet beyaz maske, 10 bin adet odamız logolu maske ve kolonya dağıtımı yaptık. Mali Müşavir ile anlaşıp, gerçek usul ve tüm şoför sigorta işlemleri odamız bünyesinde tutulmaya başladı. Whatsap dilek, temenni, öneri ve şikayet hattı oluşturuldu. Ticari taşıt tahsis belgesinin komisyon toplantısına girmeden bir gün içinde onaylanmasının sağlanıp, aynı gün içinde satış işlemleri yapılması sağlanmıştır. Ticari taşıt tahsis belgesini üyelerimizin birinci derece yakınlarına devirde yüzde 90 indirim sağlanmıştır. Şehir içinde yapılması planlanan ihale yaptırılmayarak, 40 adet ‘D’ plakamızı 80 adet ‘T’ plakaya dönüştürerek esnafımızın talepleri gerçekleşmiş oldu. Taksiye dönen esnafımızın durak yerleri belirlenip, nezih bir ortamda oturup ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için durak binaları yapıldı, diğer duraklarınki de yapılmaya devam edecek. Dolmuş modernizasyonunda araç yaş sınırı 0-3 sınırından, 0-6 sınırına çıkarılmıştır. Dolmuş modernizasyonu kapsamında 10+1 koltuk kapasitesi, belediye meclis kararında koltuk artırma ücretinin 10 Bin TL olmasına rağmen ücretsiz olarak 12+1 kapasitesine çıkarılmıştır. Büyükşehir belediye başkanlığının Moloz-Kaşüstü hattı ihalesi belediye başkanımız ile görüşülerek iptal edilip, hattı gerçek sahipleri olan Havaalanı ve Kaşüstü hattına kazandırdık. Yan kuruluşumuz olan Özel Belde Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu, tadilat işlemleri yapılıp, sıralar değiştirilmiş ve simülatörler temin edilerek nezih ortamda hizmet vermeye başlanmıştır ve kursumuza Çağlayan mevkiinde yeni yer kazandırılmıştır. En önemli projelerimizden biri olan, ‘Paran yoksa evrak yok, oy vermediysen hizmet yok’ anlayışına son verilerek üyelerimizin tamamını kucaklayarak, eşit ve adil hizmet verdik, vermeye de devam edeceğiz” diye konuştu.

ESNAFIMIZ KAZANACAKTIR

Usta, şoför esnafının şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da her platformda hakkını arayacağının altını çizerek, şöyle devam etti: “Şoför esnafımızın aklını karıştırmak için bazı isimler seçim varmış gibi söylem ve eylemlerine devam ediyorlar. Seçimlere bir yıl vardır. Şoför esnafımız kendini en iyi şekilde savunan adaya oyunu vererek başkanlık koltuğuna taşıyacaktır. Şu anda seçim konuşmanın zamanı değil, zorda olan esnafımıza sahip çıkma zamanıdır. Esnafımızın ekmeğine her zaman sahip çıkacağız. Kazanan esnafımız olacaktır. Yolumuz açık olsun.”

Bahattin BAŞTÜRK

Editör: TE Bilisim