Derin Bir Kriz

Dünyayı sarsan koronavirüs, küresel bir sağlık sorunu olmanın yanısıra ekonomik olarak da bütün sektörleri etkileyen derin bir krize doğru gidiyor. Trabzon’da bu krizle savaşan küçük esnaf gazetemize dert yanarak devletin acil önlem alması gerektiğini belirttiler.

Batarız- Biteriz

Trabzon- Çaykara Esnaf Odası Başkanı Mehmet Savaş Dündar, hükümetin küçük esnafa yönelik acil yeni paket çıkarması gerektiğini belirterek, “Krediler ertelenmeli, güncel destek paketi çıkarılmalı aksi halde Trabzon’a Arapların tamamı da gelse esnaf batar. Perişan olur” dedi.

Altından Kalkamayız

Trabzon Lokantacılar Odası Başkanı Hüseyin Er, “Bunun altından bu esnafımız kalkamaz. Trabzon esnaf kentidir. Fabrika yok. Gelen turistle mevcut yerli vatandaşlarımızla geçinen esnafımız söz konusudur” dedi.

Berberler 3 Hafta Dayanabilir

Trabzon Berberler Odası Başkanı Hayri Köksal ise, “Berberler olarak 2-3 hafta idare ederiz de daha uzun süre kapalı kalırsak desteğe ihtiyacımız olacağı muhakkaktır” dedi. 5. SAYFA’DA

Özel Paket Hazırlanmalı

Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta, “Esnaf ve sanatkara özel paketler hazırlanmalı. Esnafımıza sıfır faizli, en az bir yıl geri ödemesiz, minimum 50 bin TL kredi imkânı sağlanmalı” dedi. 
 
Editör: TE Bilisim