‘Ben, Arsin Su Ürünleri ve Balıkçılar Kooperatifine  üye olduğum tarihte, o gün mevcut Başkan Kemal Atar, Arsin Esnafı dahil balıkçı damlarına üye ve dam sahibi olabilecek üye bulamıyordu.

Bunun üzerine Kemal Atar bana tekrar geldiğinde ben kendisine “Ben 2-3 dam alayım, yeter ki Arsin’de liman ve dam olayı gerçekleşsin ve ben bunun öncüsü olayım, inanıyorum ki devamı gelecek ve sen verecek dam bulamayacaksın üyelere” dedim. Bunun üzerine bna ücreti karşılığı beş tane dam verebileceğini söyledi ama ben ismim olsun diye sadece iki dam hakkı aldım. Sonradan bir tanesini yakın akrabam olan İş adamına devrettim.

Bundan çok kısa bir süre sonra Arsin’li ve Arsin’li olmayan bir sürü esnaf, balıkçı damı alabilmek için o günün Kooperatif Yönetimine, Başkanı’na ve hatta Arsin Belediye Başkanı’na baskı yapmıştı.

Gelinen bu süreçte yani 11.09.2020 tarihinde Arsin Belediye Başkanımız Sayın Sait Gürsoy bildiğim kadarıyla en az 7-8 ay öncesinden amacına uygun olmayan mevcut liman ve damların projelerini ve uygulamalarını incelediğini ve durumla ilgilendiğini biliyordum. Başkanımız Sayın Sait Gürsoy’un Kooperatif yönetimine yaptığı tüm itirazlara rağmen yönetim ve taraftarları yüzünden kullanım amacı dışında gelişen mevcut liman ve balıkçı damları ile mecburen ilgilenmek zorunda kalmıştır.

Liman ve balıkçı damlarının yıkılıp, gerçek projesindeki gibi balıkçı damlarının yapılıp gerçek üye sıralamasına ve dam adet sayısına göre resmi toplantılar ve resmi tutanaklar tutularak barınak damlarının projesine uygun olarak ihaleye çıkarılıp ihaleyi alan firma, üyeler ve yönetimi tarafından takip edilerek yapılmasını Başkanımız Sayın Sait Gürsoy’dan temenni ediyorum ve bunu başarabileceğine inanıyorum. Kendisine başarılar diliyorum. Arsin Su Ürünleri ve Balıkçılar Kooperatifi üyelerine hayırlı ve uğurlu olsun.’
Editör: TE Bilisim