Bahar Ayvazoğlu’nun eşliğinde, görüşmeye İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Tüysüz ve Çay Üreticisi ilçeler Hayrat, Of, Sürmene ve Araklı’nın AK Partili İlçe Başkanları Serkan Karaahmetoğlu, Ahmet Çapoğlu, Hüseyin Azizoğlu ve Şaban Bıyık ziyaret ettiler.


 Genel Müdür Yusuf Ziya Alim’le yaklaşan yaş çay hasadı öncesi Çaykur’un hazırlıkları, yıl içerisinde hedefledikleri çay alım miktarı, yaş çay fiyat beklentileri, personel, lojistik, stok gibi doğrudan çay üretimini etkileyen faktörler ile Covid-19 salgınının çay üreticisi üzerindeki olumsuz etkisini asgari düzeye çekmeye yönelik öneriler üzerinde karşılıklı görüş alışveriş içinde bulundular.


 Ayrıca görüşmede Ayvazoğlu, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Çay Müstahsileri’nin hemşehrisi olduğuna ve dolayısıyla Çay üretiminin her safhasına vakıf olduğuna dikkat çekerek bu durumun Çay üreten illerin milletvekilleri olarak bizlerin işini bir hayli kolaylaştırıyor.


Hatırlayalım Türkiye’nin Covid-19 salgınıyla ilk tanıştığı aylara denk gelen geçtiğimiz yılın ilk yaş çay hasadında Çay’ın tarlalarda kalma tehlikesine karşı Cumhurbaşkanımızın önderliğinde tam bir kriz yönetimi örneği sergilenmiş, hiç bir üreticinin Çay’ı tarlasında kalmamış ve çok iyi bir fiyat belirlenerek yaş çay üreticisi mağdur edilmemişti. Bu yıl da Devletimiz kuru çay üreticisi lokomotif şirketimiz Çaykur ve özel sektör temsilcileri marifetiyle hiç bir şekilde yaş çay üreticisini mağdur etmeyecektir. Bölgemizin en önemli ve iktisadi tarımsal ürünü Çay’ın, uygulanan üretici dostu Politikalar sayesinde artan değerine vurgu yaparak Çay’ın artık üreticisi için bir yan gelir olmaktan öteye geçip ana gelir kaynağı hüviyeti kazandığını söyledi. 
ALİHAN TELATAR

Editör: TE Bilisim