Kent konseyi yöneticileri AK Parti il başkan yardımcısı Kadem Çakıroğlu, Turizmci Mustafa Gümrükçüoğlu, TÜGVA temsilcisi Mustafa Kemal Şahin ve Engeliler Meclisi Üyesi Hacı Kaya ile TAKA Gazetesini ziyaret eden Başkan Karal Trabzon’un birlikte yönetilmesi gerektiğine işaret ederek şu tespit ve uyarılarda bulundu:

‘Trabzon’da önemli projeler yürüyor. Bu projeleri bazen çok tartışıyoruz bazen ise hemen karar verebiliyoruz. Bana göre üzerinde en fazla durmamız gereken ve kafa yormamız gereken projelerden birisi Şehrimizi güneye açma projesidir. Buna kafa yormalıyız. Gündemin 1.sırasında yer alan Maraş caddesinin trafiğe kapatılması projesi var. Dahası tartışılıyor. Büyükşehir kent konseyi olarak arkadaşlarımız 5 bin Trabzonlu ile yüz yüze görüştüler ve sonuçlara bakıldığında ağırlıklı olarak yayalaştırılması isteniyor. Farklı ve cazip önerilerde bulunanlar da yok değil. Ulaşım daire başkanlığı bütünüyle değerlendirecek ve karar verecek. Trabzon birlikte düşünmeli, birlikte proje yapmalı ve birlikte uygulamaya koymalı. Acele etmeden geç kalmadan hayat geçirmeli.’

Trabzon Sahil düzenleme projelerinin önemine de değinen Karal, Ganita’nın  eski dokusuna kavuşturulması çalışmalarından övgüyle söz ederken, ‘Bu bir kararlılıktır, cesarettir. Bu kararlılığı ortaya koyan Sayın Başkan Murat Zorluoğlu’na teşekkür ediyoruz’ ifadelerini kullandı.
 

Editör: TE Bilisim