Büyükşehir Belediyesinde gerçekleştirilen görüşmelere hak sahibi vatandaşlar önemli ölçüde ilgi gösterirken 988 hak sahibi ile anlaşma sağlanarak sözleşme imzalandı. Bu kapsamda bin 627 hisse TOKİ tarafından hak sahiplerinden 158.9 milyon TL karşılığında satın alındı. Hak sahiplerine 96.5 milyon TL’nin ödemesi gerçekleştirilirken geri kalan tutarların ödenmesi işlemlerine devam ediliyor.

Öte yandan Trabzon Büyükşehir Belediyesi Çömlekçi 2. etapta yıkım çalışmalarını da sürdürüyor. 134 binanın kamulaştırıldığı Çömlekçi 1. etapta yıkım işlemlerini tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, 2. etapta da 16 binanın yıkımını gerçekleştirdi. Bölgedeki yıkım çalışmalarına önümüzdeki günlerde de devam edileceği kaydedildi.

Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Çömlekçi 2. etap kentsel dönüşüm alanındaki hak sahiplerine teşekkür etti.

Çömlekçi 1. etap kentsel dönüşüm alanında kamulaştırmaların tamamlanmasının ardından 2. etap kentsel dönüşüm alanında anlaşma usulü ile satın alma işlemlerinin sürdürüldüğünü hatırlatan Başkan Gümrükçüoğlu, “Çömlekçi kentsel dönüşümü etap etap gerçekleştirilecek olan dev bir projedir. Oldukça yüksek bir maliyete sahip olan bu dev proje tamamlandığında Trabzon şehir merkezinin çehresi tamamen değişecektir” dedi.

Başkan Gümrükçüoğlu, Çömlekçi 1. etapta olduğu gibi 2. etapta da anlaşma ve yıkımların tamamlanmasının ardından her iki etap için hazırlanan peyzaj projesinin uygulamasına geçileceğini de sözlerini ekledi.
 

Editör: TE Bilisim