Ankara’da kurulan Başkent Araklılılar Kültür Yardımlaşma Derneği 1. Olağan genel kurulunu yaptı. Yapılan genel kurulda geçici kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Tacettin Çebi’nin hazırladığı yönetim kurulu listesi üyelerin oy birliği ile kabul edildi.

Geçtiğimiz günlerde duyulan ihtiyaç üzerine kuruluş başvurusu yapılarak resmiyet kazanan Başkent Araklılılar Kültür Dayanışma Derneği 1. Olağan genel kurulu Başkent Trabzon Dernekler Federasyonu binasında Divan Kurulu Başkanı Prof.Dr. Süleman Özçelik ve üyeler Mustafa Başoğlu, Firar Emin Bacıoğlu tarafından gerçekleştirildi.


Yönetim Kurulu Başkanı Tacettin Çebi’nin hazırladığı yönetim ve denetim kurulu listesi genel kurula katılan tüm üyelerin oy birliği ile kabul edildi. Genel kuruldan sonra yönetim kurulu kendi arasında görev bölümü yaptı. Yapılan görev bölümü sonrası, yönetim kurulu başkanlığına TAKA Gazetesi Ankara Temsilcisi Tacettin Çebi, Başkan Vekilliğine Sağlık Bakanlığından Mustafa Başoğlu, Başkan Yardımcılıklarına Yargıtay Üyesi Mehmet Osmanoğlu, Prof.Dr.Ali Rıza Erbay. Genel Sekreterliğe Türk Patent Enstitüsü Müşavir-Özel Kalem Firar Emin Bacıoğlu, Genel Saymanlığa Yeminli Mali Müşavir İbrahim Ethem Bal, Yönetim Kurulu Üyeliklerine Tütün Üst Kurulda Mühendis Abdullah Alioğlu, İş İnsanları Kemal Halil ve Mustafa Hancı getirildi. Genel Kurulda ayrıca Denetim Kurulu’na İş İnsanı Özcan Hacıhasanoğlu, Avukat-İş İnsanı Nejmi Çebi ve Türkiye Kömür İşletmeleri Pazarlama Müdürü Mehmet Akif Çebi seçildi. Genel kurulda Başkent Trabzon Dernekler Federasyonu’na bağlanma kararı alındı. Federasyon delegeliklerine de Tacettin Çebi, Selçuk Çebi, Mustafa Başoğlu Firar Emin Bacıoğlu ve Kemal Aloğlu seçildi.

Başkent Araklılılar Kültür Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tacettin Çebi, Ankara’da uzun yıllardır eksikliği duyulan bir eksikliği gidermek için denek kurulumunu gelen talepler üzerine gerçekleştirdiklerini belirterek, ‘Ankara’da hiçte azımsanmayacak bir hemşehri kitlesine sahibiz. Birinci önceliğimiz bu hemşehrilerimizi bir araya getirerek tanışıp kaynaşmalarını sağlamak. Bunu da düzenleyeceğimiz çeşitli etkinliklerle sağlamaya çalışacağız. İlçemize ve ilçe halkımıza katkı sağlamak için Ankara’da bütün kurum ve kuruluşlarla görüşmeler gerçekleştireceğiz. Tüm hemşehrilerimizin sesi ve kulağı olmak için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz’ dedi.
 
Editör: TE Bilisim