Anzer Balının 2020 yılı ilk Bal Sağımı için Rize’deki Gazetecileri köye davet eden Muhtar öğle yemeğini köy meydanında Gazeteciler ile birlikte yedi. Yemek sonrasında Anzer Balı sağımı gerçekleştirildi.
 
Muhtar Remzi Güzel burada yaptığı konuşmada’Anzer Balımız Osmanlı döneminden beri bilinen, o dönemde saraylara gönderilen, daha sonra Cumhuriyet döneminde üretimi devam eden, dünyanın en zengin çiçek çeşitliliğine sahip olan köyümüzde üretimi yapılan bir baldır. 1948 ile 1952 yılları arasında, İngiliz bilim adamları İkizdere’den at kiralayarak, Anzer'e gelip çiçek florası, ve Anzer  balı ile poleni üzerinde çalışmışlar yapmışlardır. Bilim adamlarının dikkatini çeken köyümüz sonrasında 1959 ile 1966 yıllarında Alman bilim adamları, Anzer balının özelliğini ve çiçek florasını araştırma yapmışlardır. 7 yıl suren bu çalışma dönemin muhtarından arıcılıkla uğraşan büyüklerimizden bilgileri aldık. Bölgede, bitki yapısının incelenmesi ve tespitlerinden sonra balımız, dünyaca üne kavuşmuştur.” dedi.
 
 300 DEN FAZLA ÇİÇEK VAR
 
Muhtar Güzel, “Bugün Anzer bölgesinde 300 den fazla çiçek yetişmektedir. Bal haklı unvanını bu çiçek zenginliğinden almaktadır. Bu zengin bitki florasından dolayı Balımız şifa kaynağıdır. Anzer vadisinde Aşağı Anzer ev yukarı Anzer isimli bugünkü adları Çiçekli ve Ballı köy adında iki köy mevcuttur. Her iki köyümüzde ‘deAnzer balı üretimi yapılmaktadır. Bölgemizin en önemli geçin kaynağını Anzer balı oluşturmaktadır. Marka değeri ve bilinirliği ülke sınırları aşmış olup, Rize’miz ve ülkemiz için bir gurur kaynağıhaline dönmüştür. Marka değeri bu kadar bilinmesine rağmen önemli sıkıntılarla’ da mücadele etmek zorunda kalmıştır. Bundan 30 yıl önce kovan başına 5 kg civarında olan üretim, bugün 2 kg ın altına düşmüş ve daha da azalmaktadır. Anzer balının marka değeri artmasına rağmen, gerekli ilgili ne üniversitelerden, nede diğer kurumlardan görmektedir. Çevremizde çiçek türü her yıl azalmakta, hatta endemik denilen ve sadece dünyada bu bölgede yetişen bazı türler yok olmaktadır.” İfadelerini kullandı.
 
Editör: TE Bilisim