Heyelanın etkili olduğu alanda Dolaylı, Esenyurt ve Yeşilyurt mahallelerine enerji sağlayan ana hat üzerinde bulunan yüksek gerilim direği yıkılması sonucu bölgede elektrik kesintileri yaşandı. İhbar üzerine bölgeye Çoruh Edaş Ortahisar ilçesi arıza ekipleri sevk edildi. Sahaya giden ekip önce bölge emniyetini aldı ve en kısa sürede enerji verilebilmesi için ön keşif çalışması yaparak sahadaki durum hakkında ilçe yöneticisine bilgi verdi. Lojistik ve bölgeye ilave ekipler yönlendirilerek arıza en kısa sürede giderildi.

ÖZVERİLİ ÇALIŞMA

Çoruh Edaş Ortahisar ilçe yöneticisi Fehmi Aydemir,  “Şuan burada ana hat üzerinde toplam 3 mahalle ve 13 trafonun etkilendiği bir arızaya müdahale için geldik. Bölgeden ilk bilgi geldiğinde direkt sahaya gittik ve Ortahisar kaymakamımız Gürkan Demirkale ve il müdürümüz Osman Aydın beye sahadan bilgilendirme yaptık.

Araç ile ulaşım olmayan ve karla kaplı olan zor bir coğrafyada vatandaşlarımızın dondurucu soğukta elektriksiz kalmaması için takviye ekip malzeme sevk ve organize bir çalışma yaparak 4 saat gibi bir sürede bölgeye elektrik verilmiştir.  Yoğun hava şartlarında ulaşım olmayan ve karla kaplı zeminde özveriyle çalışan ekip arkadaşlarımı özellikle kutluyorum ekiplerimizle birlikte her zaman sahadayız" dedi.

Editör: TE Bilisim