Mevcut balıkçı barınağının yetersiz olması nedeni ile inşaat edilen yenisinde balıkçı barınaklarının inşasında yaşanan anlaşmazlık Arsin’da yarım asırdır balıkçılıktan geçimini sağlayanları mağdur ediyor.

Çeyrek asırdır balıkçılıkla iştigal eden Anıl Kerim, ilçede geçimini balıkçılıkla sağlayan 10 tekne sahibinin bulunduğuna dikkat çekerek, “Yeni balıkçı barınağındaki kulübe inşası bizim dışımızdaki gelişmelerle adeta yapılamaz duruma getirildi. Bu durumda onarılan eski balıkçı barınağında 10 balıkçı kulübesi inşası için başta belediye olmak üzere ilgili ve yetkili yerlere başvuruda bulunduk. Ancak başvurumuz hiç kaale alınmadı. Ya siz yapın, ya da tip proje üzerinden biz yapalım dedik. Yine sesimizi duyan olmadı” dedi.

YAĞMURDA, SICAKTA SIĞINMAK İÇİN KULÜBE İSTİYORUZ

Anıl Kerim, ilçede gerçek manada kimin balıkçı olup olmadığını herkesin bildiğini ifade ederek, “Sadece kulübe sahibi olmak için teşebbüs edenlerle bizleri karıştırmasınlar. Biz sadece onarılan ve güzel bir hale getirilen eski balıkçı barınağında karda, kışta, yağmurda, sıcakta sığınmak için kulübe istiyoruz. Her ilçede yapılmış olan balıkçı kulübelerinin Arsin’de yapılmasının önüne engel konulmasını da bir türlü anlamış değiliz” dedi ve “Hakkımız olan yapılana kadar mücadele edeceğiz. Başta ilçemizin belediye başkanı olmak üzere herkesin bize ve bu konuya sahip çıkmasını bekliyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: TE Bilisim