Trabzon’un Arsin ilçesi Işıklı Mahallesi ile Çiçekli mahallesinin arasındaki Ofluoğlu mevkiinde kalan ve 40 yıl önce çevre köylerden çocukların gelip yazları serinlendiği göl unutulmaya yüz tutmuştu. Ne zamanki Yomra-Arsin Gençlik ve Spor ilçe eski Müdürü Burhan Dayıoğlu öncülük etti ve kazan golü efsanesi canlandı, temizlendi.

ALKIŞLAR GENÇLERE

Kimisi okuyan kimisi çalışan gençlerden bir ekip kuruldu. Hasan, Ömür, Melih Can, Fatih, Ercan, Samet, Hamit, Mehmet ve Özgür Dayıoğlu ile birlikte Lokman Malkoç Kazan golü için hayata dönüş operasyonunu başlattılar.

AĞAÇ KÖKÜNÜ ÇIKARDILAR

Yaklaşık olarak 3 metre derinliğindeki kazan gölünü boşaltmak için içine düşen kestane ağacının kökünü çıkardılar. Bu kökü çıkarmak için kazan golü mevkiine bir de kepçe götürdü ve ücretini ceplerinde ödediler. Gençler daha sonra büyük bir su borusu ile derenin su yatağını değiştirdi ve kazan gölünün içinden 10 metreküp de kum ve çakıl temizlediler.

ARTIK YÜZME ZAMANI

Gölün temizlenip dibinin bulunmasından sonra da suyu yeniden yatağına verdiler. Dere berrak akşamaya başladı ve kazan golü doldu. Sonrasında da gençler şortlarını giyerek gölde yüzmeye başladılar. Bu yaptıkları ile hem çöplerle kapanan derelere sahip çıktılar hemde çocukluklarının gölünü yeniden yüzülebilecek hale getirdiler. Ne diyelim tebrikler çocuklar. En güzel çevreci sizlersiniz. 

BİROL SANCAK
 
Editör: TE Bilisim