Vatandaşlar yaylalara akın etti. Sağlık ekipleri de yaylalarda aşı seferberliği başlattı. Şalpazarı Devlet Hastanesi gezici sağlık ekipleri yaylalara çıkarak aşılama yaptı. Şalpazarı İlçe Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mustafa Çölkuşu ve sağlık ekipleri vatandaşlar ve muhtarların talepleri doğrultusunda yayla yayla dolaştı ve aşı uygulaması yaptı. Bu kapsamda ekipler,  2200 rakımlı Kadırga Yaylası, Başoba -Aktaş ve Erikbeli mevkilerinde 150 dozdan fazla BioNTech ve sinovac aşısı yaptı.

“AŞIYA YOĞUN İLGİ GÖSTERİLDİ”

Başhekim Dr. Mustafa Çölkuşu, “ 50 yaş üstü vatandaşların 3.doz aşıya yoğun bir talebi bulunmaktadır. Genel olarak çift doz sinovac ile aşılı olan vatandaşların 3. Dozda tercihi büyük oranda Biontech olmuştur. Aileleriyle birlikte yaylalara göç eden genç nüfus da kendilerine aşı hakkının tanımlanmış olmasıyla birlikte aşıya yoğun ilgi göstermektedir.” dedi.

“VATANDAŞLARIMIZI AŞIYA DAVET EDİYORUZ”

Başhekim Çölkuşu, açıklamasında “Aşılama oranının yüksek olduğu illerde ve ilçelerde vaka sayıları hızla düştü şekilde görüldüğünden pandeminin en kısa sürede hayatımızdan çıkması için tüm vatandaşlarımıza aşıya ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim