Trabzon Şalpazarı İlçe Devlet Hastanesi ekipleri zor kış şartlarına rağmen kar kış demeden ilçede yaşayan yaşlı vatandaşların evine ulaşarak aşı yapıyor. Arazi araçları ile mahallelere ulaşan ekipler, UMKE ekiplerinin de desteği ile aşılama çalışmalarına ara vermiyor ve oluşturulan listesi doğrultusunda aşı yapıyorlar. Bu kapsamda sağlık merkezlerine gidemeyen ilk doz aşıları evlerinde yapılan 85 yaş üstü vatandaşların ikinci doz aşıları da yine evlerinde yapıldı.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZA MİNNETARIZ”

Mahallelerde sağlık ekiplerini gören vatandaşlar ise büyük mutluluk yaşadı. Vatandaşlar, “Devletimizden Allah razı olsun. Bu zor süreçte bizim yanımıza kadar gelip aşılarımızı yaptılar. Sağlık ekiplerimize minnettarız, Allah ayaklarına taş değdirmesin. Her zaman yanımızdalar. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz.” dediler.

“HER ZAMAN VATANDAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ”

Şalpazarı İlçe Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mustafa Çölkuşu da bizzat oluşturulan ekiplerle birlikte aşı çalışmalarına katılıyor. Başhekim Çölkuşu, görevlerini özveri ile yerine getirdiklerini söyledi. Çölkuşu, “Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de koronavirüs ile mücadele hız kesmeden sürüyor. Biz de Şalpazarı Devlet Hastanesi ekibi olarak yaşlı vatandaşlarımıza ulaşarak evlerinde aşılarını yapıyoruz. Hava şartlarının zor olduğu bir süreç yaşıyoruz. Kış şartları zorlaştırsa da önlemlerimizi alarak vatandaşlarımıza ulaşıyoruz, hiçbir şey vatandaşlarımıza ulaşmamıza engel olmuyor. Tüm ülkede olduğu gibi sağlık çalışanları olarak özveri ile görevimizi yerine getirmeye çalışıyoruz. Her zaman vatandaşlarımızın yanındayız ve olmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu. Çölkuşu, İlçede yaşlıların yüzde 84 oranında aşılandığını kaydederek Trabzon’da 1. İlçe olduklarını belirtti.

Editör: TE Bilisim