Trabzon Büyükşehir Belediyesi bağlı kuruluşu Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürlüğü, bir büyük içme suyu projesini daha nihayete erdiriyor. Projesine 2009, yapımına ise 2012 yılında başlanan ancak türlü sebeplerden dolayı bir türlü bitirilemeyen Araklı-Sürmene İçme Suyu Paket Arıtma Tesisi inşaatı hızla yükseliyor.

SON AŞAMAYA GELİNDİ

Çağın gereksinimlerine cevap verecek şekilde revize edilerek, yaklaşık 22 milyon TL’lik bir bedel karşılığında İLBANK AŞ. tarafından geçtiğimiz yıl yeniden ihale edilip inşaat çalışmalarına başlanılan tesiste artık son aşamaya gelindi. Yüzde 50’si TİSKİ Genel Müdürlüğü bütçesince karşılanan iş kapsamında paket içme suyu arıtma tesisi, mikro elektrik üretim tesisi, 60 kilometre isale hattı, 18 kilometre şebeke hattı, 8 adet depo ve 12 adet mevcut deponun bakım ve onarımı yapıldı.

TEMMUZ AYINDA DEVREYE ALINACAK

İşin bitme aşamasına geldiğini belirten Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Araklı ve Sürmene ilçelerimizin uzun yıllar beklediği bir çalışmayı nihayete erdiriyoruz inşallah. Temmuz ayında devreye almayı planladığımız tesis sayesinde Araklı’nın 17, Sürmene’nin ise 11 mahallesine sağlıklı ve temiz içme suyu sağlayacağız. İki güzide ilçemizin 100 yıllık ihtiyacını karşılayacak, ciddi manada heyecan veren bir çalışmayı bitiyoruz” diye konuştu.

TESİS BÜNYESİNDE HES İNŞA EDİLİYOR

Araklı ve Sürmene’ye bu yaz yeni tesisten su vereceklerini belirten Başkan Zorluoğlu, “Arıtma tesisinin kapasitesi ilk etapta 125 litre/saniye olacak ancak bu kapasite gerektiği taktirde iki katına çıkarılabilecek. Aynı anda yaptığımız Mikro HES sayesinde de içme suyundan elektrik üretimi sağlayacağız. Her yönüyle muhteşem bir çalışma. Gayretlerinden dolayı İLBANK AŞ. yetkililerine, TİSKİ Genel Müdürümüz ve personellerimize, firma yetkililerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim