Çin’den başlayarak tüm dünyayı esir alan Koronavirüs, Türkiye’de olduğu gibi Trabzon’da da giderek yayılmaya devam ediyor. Özellikle Trabzon il merkezinde, neredeyse virüsün bulaşmadığı bir mahalle kalmazken testi pozitif çıkan günlük vaka sayısı ise 500’lü rakamları bulmaya başladı. Bu kişilerin çoğunluğu evlerinde karantina altına alınırken, hasta tabir edilen kişiler de hastanelerde kovid servislerine yatışı yapılıyor. 

Yayılımı durdurmak için bir çok tedbir hayata geçirilirken, dün KTÜ’den üzücü bir haber geldi. KTÜ Kovid Servisi'nde tedavi gören 3,5 yaşındaki bir çocuğun koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiği ifade edildi. Bu acı haberi ise sosyal medyadan KTÜ Farabi Hastanesi'nde görevli asistan doktor duyurdu.

'CİĞERLERİNDEN OLUK OLUK KAN GELİYORDU'

Asistan doktor yaptığı açıklamada, “Dün 3,5 yaşındaki hiç bir ek hastalığı olmayan hastamı Covidden kaybettik” diye yazan Araştırma görevlisi, “Çocuğun akciğerinden oluk oluk, kanayarak melek oldu. Halkı galeyana getirmeyinciler, maskesiz pozitif olduğunu bilerek evinde durmayanlar, herkes ama herkes benim çocuğumun katili. Yüreğim ağrıyor, daha ne yapabilirdik diye düşünmekten aklımı yitirecek gibi oluyorum. Evlatlarınızı, sevdiklerinizi koruyabilmeniz için tedbiri bir an bile elden bırakmamanız gerektiğini ateş evinize düşünce mi anlayacaksınız bilmiyorum” ifadelerini kullandı. 

UZMAN İSİMLERDEN İTİRAZ GELDİ

Ancak bu paylaşıma uzman isimlerden itirazlar geldi. Almanya'nın Bonn kentindeki Rheinische Friedrich Wilhelms Üniversitesi’nde görev yapan Prof. Dr. Seyhan Bağcı, “KTÜden bir asistan doktor arkadaşımız paylaşmış.  Twitter'den böyle bir paylaşım yapması hiçbir şekilde affedilir bir durum değil. Öncelikli olarak bir asistan olarak böyle bir paylaşım yapamaz. İkincisi bölüm olarak hastanın hiç bir ek hastalığı olmadığından bu kadar emin olamazlar.  Bu yaş grubunda ilk ağır çocuk hastalardan birini bizzat izledim. Sonra altta nadir bir immun defekt çıktı. Üçüncüsü de, her yıl başka solunum yolu virüsülerine bağlı ağır seyreden bir sürü çocuk izliyoruz yoğun bakımlarda.  Doğru tedavi ve ekipman yoksa bu tür vakaları zaten kaybedersiniz, sonra da bu şekilde dramatize ederek paylaşırsınız. Çocuğun akciğerlerinden kanayarak ölmesi sadece Covid’e bağlı bir durum değil, bu tür ARDS gelişen vakalarda olabilir. HALKI BU ŞEKİLDE PANİĞE SOKMADAN ÖNCE BİLGİ SAHİBİ OLSA KEŞKE!!!” ifadelerini kullandı. 




 

Editör: TE Bilisim