Soylu, bakanlığın konferans salonunda düzenlenen "Göçmen Arkadaşım" konulu resim yarışması ödül töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye ve dünyadaki tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı. 23 Nisan'ın istisnasız bütün çocuklar için, alabildiğine yeşil, temiz, mutluluk ve neşe dolu bir dünyanın ilk adımı, habercisi ve müjdecisi olmasını dileyen Bakan Soylu, Barış Manço'ya bir televizyon programında, "dünyada gezip gördüğü onca şey arasında kendisine en ilginç gelen şeyin ne olduğu"nu sorduklarını, Manço'nun bu soruya tek kelimeyle "çocuk" yanıtını verdiğini söyledi.

 Manço'nun dünyanın her yerindeki çocukların kendisine aynı şekilde davranıp, şakalaştığını söylediğini ifade eden Soylu, "Dünyanın neresine giderseniz gidin, hemen her ülkedeki müzelerde, insanlığın ilk çağlarından kalma silahlar, kılıçlar, mızraklar görürsünüz. Ama aynı zamanda yine ilk çağlardan kalma oyuncaklar, bebekler, basit arabalar, tahtadan atlar da görürsünüz." diye konuştu.

Dünyanın hemen her yerinde, çocukların yaptığı resimlerin çoğunluğunda, bir köşede mutlaka bir güneş bulunduğuna dikkati çeken Soylu, özel olarak kış manzarası çizilmemişse, mevsimin ya bahar ya da yaz olduğunu resimde çiçek ve kuşların bulunduğunu belirtti. Resimlerdeki güneş ve baharın çocukların içindeki geleceğe umudun simgesi olduğuna işaret eden Soylu, "Tarih boyunca ve dünyanın her köşesinde çocukların düşünceleri, umutları, sevgileri, kahkahaları, saflığı ve temizliği aynı şekilde devam ediyorsa, bizler de arzu ettiğimiz barış dolu dünyayı çocuklarımızı merkeze alarak oluşturabiliriz demektir." dedi. 
 
Editör: TE Bilisim