Doğu Karadeniz’de son günlerde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ile çıkan orman yangınları şiddetli rüzgarlarla hızla yayıldı. Yomra’nın Şanlı Mahallesin’de Elektirik telinin kopmasından dolayı meydana gelen yangında 20 dönüm araziyi yandı. Yomra’nın Şanlı Mahallesin’de Elektirik telinin kopmasından dolayı meydana gelen yangında 20 dönüm araziyi yandı. Öğlen saatlerinde meydana gelen yangına İtfaiye ekipleri müdahale ederek kontrol altına alındı.  Kaymakam Muhammet Öztabak olay yerine giderek yangın hakkında bilgi aldı. Yangına İtfaiye, belediye, jandarma ve kaymakamlık ekipleri müdahale ederek yangını kontrol altına alındı. Yangında 20 dönüm arazi kül oldu.  Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Trabzon'un Sürmene ilçesi Dirlik mahallesinde bugün mahalle sakinlerinin bahçe temizliği sırasında yaktıkların ateşlerin ormanlık alana sıçraması sonucu orman yangını çıktı. 4 noktada çıkan orman yangını rüzgar ve yangın çıkan alanlara yol olmaması nedeniyle kontrol altına alınamazken, İtfaiye ve Orman İşletme Şefliği ekiplerinin çalışmaları sürüyor.

Alınan bilgiye göre, ilçenin Dirlik mahallesinde bugün güneşli havayı fırsat bilen yöre halkı bahçe temizliği için bahçelerine girerken, bahçe temizliği sırasında toplanan çalılar da ateşe verildi. Rüzgarın etkisi ile alevler ormanlık alana sıçrarken, vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye itfaiye ve Orman Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Rüzgar ve yangın çıkan alanlara yol olmaması söndürme çalışmalarını güçleştirirken, yangında çok sayıda çay ve fındık bahçesi de zarar gördü. Ekipler yangını kontrol altına almaya çalışılıyor.

RİZE’DEN ACI HABER

Rize’nin Fındıklı ilçesinde çıkan yangında bir tarihi ev tamamen küle dönerken birkaç ev ve çay arazisi zarar gördü. Çıkan yangın uzun uğraşlar sonrası kontrol altına alındı.   Alınan bilgiye göre, Fındıklı ilçesi Çağlayan köyünde köylülerin bahçe ve orman temizliği sırasında yangın çıktı. Çay arazilerinden yayılmaya başlayan yangın yakınındaki bir eve sıçradı. Tarihi eskilere dayanan bir ev yanarak kül olurken, tarihi evin yanı sıra 2 ev de yangında zarar gördü. Fındıklı ve çevre belediyelerin itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangın 3 saatlik uzun uğraşlar sonrasında kontrol altına alınırken, soğutma çalışmaları devam ediyor.  Yangında eski evinin yandığını belirten Kemal Özgenç “Yangın arazi temizlemek için yakılan ateşten yayıldı. Buraya kadar sıçradı. Sonucunda evimiz yandı” ifadelerini kullandı.

KADIN GÖZALTINA ALINDI

Ordu’nun Çamaş ilçesinde bir kadın, bahçe temizliği için yaktığı ateş sonucu ormanlık alanda yangına neden oldu. Olay, ilçeye bağlı Sakargeriş Mahallesinde dün akşam saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, D.K. isimli kadın, bahçesinde çöp temizliği yapmak için ateş yaktı. Bir süre sonra rüzgarın etkisiyle ateşten sıçrayan kıvılcım, ormanlık alanda yangına neden oldu. Giderek büyüyen yangını görenler itfaiye ekiplerine ihbarda bulundu. İhbar üzerine olay yerinde Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ile Fatsa Orman İşletme Şefliği ekipleri çalışma başlattı. Yakınlardaki evlere de yaklaşan yangın, yaklaşık 4 saatlik çalışmanın ardından akşam saat 22.30'da söndürülerek kontrol altına alındı.

Yangın sonucu ormanlık alanda zarar oluşurken, ateşi yakan D.K. isimli kadın Fatsa Orman İşletme Şefliğinin çalışması ile dün akşam saatlerinde jandarma ekiplerince gözaltına alındı.

Konuyla ilgili inceleme sürüyor.

Editör: TE Bilisim